Almussafes prova una nova tecnologia per al control de plagues

Miércoles, 18 de noviembre de 2015 | e6d.es
• El sistema consisteix a aplicar un spray de pintura que funciona per microncapsulación i que té una efectivitat de dos mesos

._000351
._000354
 
El consistori municipal d'Almussafes investiga l'eficàcia d'un nou sistema de control de plagues en la localitat amb el qual segons els experts s'obté un major èxit. A partir de la setmana pròxima, l'empresa concessionària d'aquest servei començarà a avaluar els resultats obtinguts amb les primeres aplicacions del producte realitzades en el casc urbà i el polígon industrial. L'executiu local realitza cada any un total de 12 tractaments sectoritzats en el clavegueram del casc urbà i altres sis intervencions per al manteniment i revisió de les plagues en els edificis públics.
L'Ajuntament d'Almussafes continua plenament compromès amb l'eliminació de les plagues que van apareixent en qualsevol punt del terme municipal de la localitat. Prova d'açò són els 14.000€ invertits durant aquest any en les diferents intervencions realitzades pels tècnics del consistori i per l'empresa contractada per al desenvolupament d'aquestes tasques.
En el seu afany per millorar els resultats obtinguts amb aquestes actuacions, la companyia concessionària d'aquests treballs, MJC Serveis, va començar la setmana passada les proves d'un nou sistema de control de plagues, per al que va triar tres trapes, situades en el carrer Ausiàs March, la Ronda i el Polígon Industrial Rei Joan Carles I. Es tracta d'una nova tecnologia que utilitza un spray pintura que s'impregna en les parets durant més de dos mesos i que funciona amb microencapsulació. Als quinze dies de la seua aplicació, període que conclourà la setmana pròxima, comencen a observar-se els primers resultats.
Amb el producte utilitzat fins ara, es sulfatava la zona requerida i les paneroles eixien a l'exterior per a morir, amb el que l'acció concloïa. Amb aqueixa nova tècnica, el material queda en la zona on s'ha aplicat i els insectes van impregnant-se en el mateix gràcies a uns micropigments. Segons els experts, té una efectivitat de dos mesos.
“Aquest nou producte suposa una gran revolució per al sector i volem testar-ho per a veure el seu grau d'efectivitat, perquè pot interessar-nos per a desenvolupar un millor pla de control de plagues que ens permeta disminuir les conseqüències que es deriven de l'existència de paneroles”, explica el regidor d'Obres i Serveis, Andrés López.
El consistori municipal té contractats els serveis de desinfecció, desinsectació d'infraestructures públiques així com la desratització i desinsectació del clavegueram municipal, tant del casc urbà com de les dues àrees industrials de la localitat. A més, la mateixa empresa s'encarrega de desenvolupar la campanya de prevenció de vectors mosques i mosquits, així com del control preventiu de legionel•la en el sistema de reg per aspersió i en les fonts ornamentals. Cada any, l'Ajuntament realitza un total de 12 tractaments sectoritzats en el clavegueram del casc urbà i altres sis intervencions per al manteniment i revisió de les plagues en els edificis públics. Malgrat l'exhaustiva campanya executada en aquest àmbit, la Regidoria d'Obres i Serveis recorda que en cas de detectar colònies en els domicilis els afectats han de personar-se en l'Oficina Tècnica, on se'ls pot fer lliurament gratuït del producte adequat per a la seua eliminació.
Ajuntament d'Almussafes