Almussafes prepara el seu Pla Urbà d'Actuació Municipal

Miércoles, 21 de julio de 2021 | e6d.es
• El projecte definirà les línies d'actuació per a incorporar els objectius establits per l'Agenda 2030 i les prioritats futures

._000006
L'Ajuntament d'Almussafes disposarà en breu d'un Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM), un document que s'està elaborant a través d'un procés de participació pública i que té com a principal objectiu establir les línies que guiaran les polítiques realitzades perquè estiguen d'acord amb l'Agenda 2030 de l'ONU. El projecte, adjudicat per 11.918,50 euros a l'empresa Siete Arquitectura Más Ingeniería, S. L., està finançat per la Diputació de València i haurà d'estar conclòs abans que finalitze enguany. “El progrés no pot donar-se en cap cas a conseqüència de decisions improvisades, aleatòries o espontànies. Necessitem un full de ruta a mitjà-llarg termini que ens permeta realitzar inversions sostenibles que revertisquen en el benestar de les persones i del planeta”, ressalta la regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, Davinia Calatayud.
L'empresa adjudicatària de la redacció del Pla Urbà d'Actuació Municipal d'Almussafes (PUAM), Siete Arquitectura Más Ingeniería, S. L., ja està immersa en la fase de diagnòstic. En ella, els seus responsables s'estan reunint amb entitats i personal tècnic municipal amb l'objectiu de recaptar la informació necessària per a conéixer a fons les necessitats de la població, base sobre la qual s'establirà posteriorment l'estratègia que seguirà la localitat en el futur en àmbits com l'urbanisme, el medi ambient, l'economia o l'ocupació.
Els PUAM són documents de caràcter estratègic local que descriuen les línies d'actuació dels municipis amb la finalitat d'incorporar els objectius establits per l'Agenda 2030, el compromís internacional signat pels caps d'Estat i de Govern dels països membres de l'Organització de Nacions Unides (ONU) en 2015 per a fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals de la globalització, posant en el centre a les persones, el planeta, la prosperitat i la pau.
“El progrés no pot donar-se en cap cas a conseqüència de decisions improvisades, aleatòries o espontànies. Necessitem un full de ruta a mitjà-llarg termini que ens permeta realitzar inversions sostenibles que revertisquen en el benestar de les persones i del planeta. Evidentment, a vegades cal solucionar problemes de caràcter urgent, però en la mesura que siga possible hem de fer-ho sense perdre de vista una meta, que ha de ser el més inclusiva, solidària i integradora”, ressalta la regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, Davinia Calatayud, sobre aquest pla.
Aquesta actuació, que haurà d'estar conclosa el 31 de desembre de 2021 i és necessària per a poder optar als fons distribuïts per la Diputació de València a través del Pla d'Inversions 2020-2021, requereix una inversió de 11.918,50 euros i està finançada íntegrament per l'administració provincial.

Participació ciutadana
El primer pas que es va donar dins de la fase de diagnòstic va ser posar en marxa una enquesta ciutadana per a arribar a quanta més gent millor i aconseguir que les dades obtingudes foren el més representatives possible de la realitat almussafenya. A continuació es van convocar diferents sessions presencials amb diferents col·lectius, com la celebrada el passat 8 de juliol amb associacions o les que es van programar per al personal tècnic dels departaments de l'Ajuntament. A més, aquesta setmana es durà a terme una trobada amb els i les integrants del Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència, els qui traslladaran a l'equip responsable de la redacció del PUAM les seues inquietuds al voltant de les qüestions que ha de contindre el projecte.
En aquest sentit, la també primera tinenta d'alcalde destaca que “la col·laboració ciutadana és fonamental, perquè és la gent la que cada dia trepitja el carrer, transita pels diferents barris, compra en els nostres comerços, es relaciona amb altres persones en les desenes d'associacions culturals, esportives i cíviques que tenim a Almussafes. Gràcies a la seua participació i a la qual ens brinda també el personal que treballa en el Consistori s'estan obtenint opinions molt valuoses que s'utilitzaran en la redacció d'aquest PUAM, que no persegueix una altra cosa que dissenyar un Almussafes més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible”.
Ajuntament d'Almussafes
 

._000791


._000525