Almussafes potència l'aprenentatge d'idiomes entre els jóvens a través de beques

Viernes, 26 de abril de 2013 | e6d.es
• Els jóvens poden viatjar a qualsevol país del món. La quantia individualitzada de la subvenció ascendix a un màxim d'1.200 euros

L'Ajuntament d'Almussafes manté obert el termini per a optar a les subvencions municipals que concedix anualment per a l'estudi d'idiomes en l'estranger. Fins al pròxim dia 15 de desembre, qualsevol jove de la localitat entre 16 i 30 anys pot presentar la corresponent petició. El passat any, un total d'onze estudiants de la població es van beneficiar de les esmentades beques per a la realització de cursos intensius en qualsevol país del món, iniciativa educativa en què l'ajuntament va invertir un total de 8.000 euros.
Des de fa un lustre, l'Ajuntament d'Almussafes convoca anualment una línia de subvenció per a promoure la realització de cursos d'idiomes en general en l'estranger per part de jóvens entre 16 i 30 anys, empadronats un mínim de tres anys en el municipi. “Amb estes ajudes econòmiques, donem l'opció que els estudiants puguen cobrir els gastos referits al desplaçament, classes, estada i activitats programades en el centre on realitzen el curs intensiu”, destaca el regidor delegat de Joventut, Carles Grancha.
Onze jóvens es van acollir el passat any 2012 a esta línia de subvenció que aposta per la realització de cursos de perfeccionament de qualsevol llengua oficial del món, triant ells mateixos el país de destí i l'època de l'any per a desenrotllar la seua formació. A pesar que les opcions són realment àmplies, Regne Unit va ser el país de destí en què van coincidir huit peticionaris, enfront de dos que van optar per Malta, u per Alemanya i un altre per Irlanda. L'ajuntament va invertir finalment 8.000 euros en els onze beneficiaris, quantia que - tal com establixen les bases - no va superar  el 50 per cent del cost total i que en cap cas va excedir de 1.200 euros.
Fins al pròxim dia 15 de desembre, els jóvens d'Almussafes interessats en la iniciativa poden presentar la corresponent petició en l'ajuntament. Els sol•licitants podran accedir a programes educatius d'un mínim de 80 hores lectives setmanals i sense haver de superar cap prova específica de selecció. De moment, ja són tres les sol•licituds registrades durant el present any 2013, totes elles per a viatjar a Anglaterra. “Confiem que cada vegada més jóvens de la localitat aprofiten esta oferta, ja que es tracta d'una subvenció municipal compatible amb la que puguen obtindre des d'altres administracions, ens públics i privats o organismes internacionals”, conclou el regidor de Joventut.
Ajuntament d'Almussafes