Almussafes obri el termini per a sol·licitar les Ajudes Parèntesi dirigides a persones autònomes i microempreses

Jueves, 18 de marzo de 2021 | e6d.es
• Les peticions poden presentar-se des de hui i fins al pròxim 16 d'abril a través de la Seu Electrònica del Consistori
._000410
S'ha obert el termini perquè les persones autònomes i microempreses d'Almussafes sol·liciten la seua adhesió a les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir, amb les quals es repartiran un total de 237.009 euros entre els negocis més afectats per la crisi econòmica derivada del coronavirus. Concretament, es repartiran 2.000 euros fixos per cada empresa o persones autònoma i 200 euros extra per cada persona contractada i fins a un màxim de 10. Poden optar a aquestes subvencions els negocis relacionats amb l'hostaleria, el turisme, l'esport, l'entreteniment i l'art. Les peticions, que podran realitzar-se fins al 16 d'abril en la Seu Electrònica del consistori municipal, hauran de complir els requisits recollits en les bases per a poder optar a les ajudes, que estan cofinançades per la Generalitat Valenciana (62,5%), la Diputació de València (22,5%) i l'Ajuntament (15%). “Algunes persianes romanen tancades des de fa mesos i altres han vist disminuïda dràsticament la seua activitat a causa de la restricció d'horaris i a la reducció de la demanda. Per aquest motiu, Generalitat, Diputació i Ajuntaments ens hem unit per a donar una resposta que permeta el manteniment de les empreses amb projectes viables”, comenta l'alcalde, Toni González.
La crisi econòmica provocada per la pandèmia de Covid-19 en la qual estem immersos ha portat a les diferents administracions públiques a articular diversos programes per a col·laborar amb els sectors més afectats per aquesta situació. A mitjan 2020 l'Ajuntament d'Almussafes ja va llançar un Pla de Reactivació Econòmica propi que incloïa ajudes per a persones autònomes i microempreses i ara el consistori s'uneix a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de València per a fer possible el llançament de les denominades ‘Ajudes Parèntesi’, incloses en el Pla Resistir que el Consell ha impulsat per a col·laborar amb les empreses que s'han vist obligades a tancar, a reduir els seus horaris o a limitar la seua activitat.
“Hi ha persones que en aquests moments amb prou faenes poden mantindre en peus els seus negocis a causa d'aquesta pandèmia que esperem que desaparega prompte de les nostres vides. La situació és veritablement complicada. Algunes persianes romanen tancades des de fa mesos i altres han vist disminuïda dràsticament la seua activitat a causa de la restricció d'horaris i a la reducció de la demanda. Per aquest motiu, Generalitat, Diputació i Ajuntaments ens hem unit per a donar una resposta que permeta el manteniment de les empreses amb projectes viables i amb això, per tant, també el manteniment dels llocs de treball”, ressalta l'alcalde d'Almussafes i regidor d'Ocupació, Toni González. Donada la urgència, no serà necessari esperar a la finalització del termini per al pagament d'aquesta ajuda, assenyalen des del consistori.
L'Ajuntament repartirà en el marc d'aquesta convocatòria un total de 237.009 euros, dels quals 201.458 euros procedeixen de la Generalitat Valenciana (62,5%) i la Diputació de València (22,5%) i els restants 35.551 euros de fons municipals (15%). Tal com s'estableix en les bases, disponibles en www.almussafes.net, les ajudes seran de 2.000 euros fixos per cada empresa o persona autònoma, quantitat a la qual se li sumaran altres 200 euros per cada persona contractada a 31 de desembre de 2020 i fins a un total de 10. Podran optar a aquestes subvencions els sectors de l'hostaleria, la restauració, l'oci nocturn, l'allotjament i les activitats turístiques, esportives, recreatives, d'entreteniment, de creació artística i d'espectacles.

Presentació de sol·licituds
Les sol·licituds poden presentar-se des de hui, dimecres 17 de març, i fins al pròxim divendres 16 d'abril a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Almussafes, portal al qual pot accedir-se mitjançant l'enllaç https://almussafes.sedipualba.es/. Per a optar a la convocatòria és necessari emplenar el formulari normalitzat i aportar tota la documentació que se sol·licita en les bases de les ajudes. Per a més informació, pot contactar-se amb l'Agència de Desenvolupament Local a través del telèfon 687 82 11 76 i del correu electrònic almussafes_ad5@gva.es.
“Ja ho vaig dir durant el primer estat d'alarma. El nostre comerç està travessant per una situació molt dura que necessita el nostre ferm suport, per la qual cosa continuarem treballant per a evitar que les conseqüències econòmiques s'estenguen una vegada finalitze la crisi sanitària. Aquestes convocatòries són molt necessàries i per això continuarem plantejant-les, tant en col·laboració amb altres administracions com directament i en solitari”, assegura el primer edil.
Ajuntament d'Almussafes

 

._000791


._000525