Almussafes obri el període per a la sol·licitud de les noves Ajudes Bebé

Domingo, 8 de abril de 2018 | e6d.es
• Les quanties oscil·laran entre els 400 i els 600 euros en funció de la renda per càpita de la unitat familiar

El divendres 6 d'abril, l'Ajuntament d'Almussafes ha obert el període per a la sol•licitud de les ajudes contemplades en el nou programa de prestacions públiques creat per la Regidoria de Benestar Social, que subvenciona a les famílies per l'arribada de nounats o de menors en adopció. Les Ajudes Bebé atorgaran prestacions que oscil•laran entre els 400 i els 600 euros per a la compra de productes relacionats amb la criança i que hauran de gastar-se en comerços situats en la localitat. Les persones interessades poden obtenir més informació en el departament de Benestar Social i en www.almussafessubvencions.es. A més, a partir del pròxim dimarts 10 d'abril el consistori repartirà en tots els domicilis de la població un díptic que resumeix les principals característiques d'aquesta nova iniciativa del consistori almussafeny.
Després de la publicació ahir, dijous 5 d'abril, de les bases reguladores de les Ajudes Bebé de l'Ajuntament d'Almussafes en el Butlletí Oficial de la Província de València, el consistori obri hui divendres 6 d'abril el període per a sol•licitar les ajudes econòmiques d'aquesta iniciativa pionera en la localitat i que es presenta per primera vegada a la ciutadania amb l'objectiu de pal•liar les despeses generades per l'arribada de nounats o de xiquets en adopció durant el present any.
Tal com consta en les bases, que ja poden consultar-se en el portal web municipal, www.almussafes.es, les ajudes derivades d'aquesta nova prestació pública oscil•laran entre els 400 i els 600 euros, en funció de la renda per càpita de la unitat familiar i les quantitats hauran d'utilitzar-se per a la compra de productes infantils en els comerços situats en la població.
 “Ja ho avançarem quan vam aprovar els pressupostos d'aquest 2018 i ara materialitzem aquest nou programa que s'uneix a la resta de subvencions de l'àrea de Benestar Social, que busquen la protecció de les famílies i de la infància i el foment del seu desenvolupament harmònic”, destaca l'alcalde d'Almussafes, Toni González.
Les ajudes, a les quals el consistori dedica durant aquest exercici pressupostari un total de 55.000 euros, van dirigides a les famílies empadronades a Almussafes i amb residència efectiva en el municipi almenys un any i que tinguen, per naixement o adopció, un nou fill o filla en 2018.
 
Suport al comerç
A més de recolzar a les famílies en les despeses produïdes per l'augment en el seu nombre de membres, aquesta iniciativa pretén fomentar el comerç local, atès que les quantitats concedides únicament podran gastar-se en els establiments situats en el terme municipal que despatxen productes i efectes que satisfacen les necessitats d'alimentació, higiene, roba i salut dels més xicotets.
 “Aquesta circumstància ens fa estar especialment orgullosos del projecte perquè no solament contribueix a alleugerir les despeses relacionades amb la cria dels bebés sinó que, paral•lelament, potencia les compres en els negocis de la població en introduir l'exigència que les adquisicions es realitzen en empreses situades en la localitat, amb el que continuem apostant pel desenvolupament de la nostra economia”, afirma el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano.
A partir del dimarts 10 d'abril, l'Ajuntament repartirà en els domicilis de la localitat un díptic informatiu en el qual s'expliquen les característiques d'aquesta nova línia de subvencions. Els interessats podran obtenir més dades en el departament de Benestar Social i en la web www.almussafessubvenciones.es. El període per a la presentació de sol•licituds serà de sis mesos des del naixement o adopció i, per als nascuts abans de la publicació de les bases en el BOP, el temps comença a comptar hui, 6 d'abril, i finalitzarà el pròxim 6 d'octubre.
Ajuntament d'Almussafes