Almussafes instal·la un nou col·lector per a donar servei a les instal·lacions públiques del nord del municipi

Lunes, 30 de agosto de 2021 | e6d.es
• Les obres, desenvolupades durant les últimes dues setmanes i finançades pel Consistori, es van adjudicar per 54.450 euros (IVA inclòs)

._000006
Les instal·lacions públiques municipals situades en la part nord del nucli urbà d'Almussafes ja compten amb la infraestructura de sanejament necessària per a poder emprendre futures ampliacions. Aquest mes d'agost, l'Ajuntament ha dut a terme una intervenció mitjançant la qual s'ha col·locat un col·lector de 131 metres de longitud i dues canonades secundàries en la ronda Antoni Ludeña per a donar servei al Camp de Futbol i a les Piscines Municipals. “Almussafes continua millorant els equipaments municipals ja existents i afegint altres nous perquè la ciutadania dispose dels millors serveis públics i en aquest repte són imprescindibles actuacions com aquesta”, afirma la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Urbanisme, Davinia Calatayud, sobre el projecte, que fou adjudicat per 54.450 euros (IVA inclòs).
L'Ajuntament d'Almussafes ha posat en marxa aquest mes d'agost una intervenció urbanística mitjançant la qual s'ha construït un nou col·lector en el tram de la ronda Antoni Ludeña situat entre el carrer Ausiàs March i la rotonda del Poliesportiu. Aquest nou tram de la xarxa de sanejament cobrirà les necessitats de recollida i trasllat de les aigües residuals generades en els nous vestuaris del Camp de Futbol, que es construiran pròximament, i en les instal·lacions remodelades de les Piscines Municipals.
El projecte, elaborat per l'estudi d'arquitectura almussafeny Marí & Sebastián i adjudicat a l'empresa Avenc Serveis Integrals Alonso, S. L. per 54.450 euros (IVA inclòs), ha consistit en la col·locació d'una canonada principal de 131 metres de longitud connectada a la xarxa municipal existent des d'un pou situat en la rotonda del carrer Ausiàs March. De 400 mm de diàmetre nominal de PVP, recorre part de la citada ronda de circumval·lació fins a arribar a la zona entre les Piscines i el Cementeri, on s'ha construït un nou pou des del qual ixen dues connexions que permetran la construcció dels vestuaris del nou terreny de joc i un millor funcionament del recinte de les Piscines.
“Almussafes continua millorant els equipaments municipals ja existents i afegint altres nous perquè la ciutadania dispose dels millors serveis públics i en aquest repte són imprescindibles actuacions com aquesta, menys vistoses però igualment necessàries per a poder escometre futurs projectes en aquesta zona”, explica la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Urbanisme, Davinia Calatayud, qui comenta que “l'actuació es va dissenyar perquè afectara el menys possible a la circulació de vehicles i persones i s'ha realitzat just en el mes amb menor trànsit en aquesta via”.
L'obra, que va començar el passat dimecres 11 d'agost i ja ha conclòs, ha requerit la demolició de part de la calçada i la vorera, així com la retirada de senyals i mobiliari urbà existents, atés que s'han excavat rases de fins a 1,5 metres de profunditat per a albergar la canalització d'aquest col·lector i els pous de registre. La canonada principal compta amb 400 mil·límetres de diàmetre, mentre que les secundàries, una mica més xicotetes, aconsegueixen els 300 mil·límetres.
Ajuntament d'Almussafes._000733
._000813