Almussafes incorpora a 35 graduats i estudiants a l’administració local amb el seu programa de beques

Jueves, 17 de diciembre de 2020 | e6d.es
• L’executiu local inverteix un total de 254.223 euros en aquest pla, que es va iniciar el passat 2 de novembre i es prolongarà durant un any

 

Ahir, dimecres 16 de desembre, s'ha dut a terme en la nova sala de conferències del Centre Cultural la recepció oficial a les 35 persones admeses en la nova edició del programa de Beques per a
Graduats i Estudiants, iniciativa en la qual l'Ajuntament inverteix 254.223 euros de fons propis per a donar una oportunitat laboral durant un any a la ciutadania amb títol universitari o d'FP i a aquelles que encara estan estudiant alguna d'aquestes dues modalitats formatives. L'alcalde, Toni González, ha declarat durant la convocatòria que “no tenim la competència en matèria d'ocupació, però tenim el deure ètic i moral d'impulsar aquests plans, que són un dels pilars bàsics de la nostra gestió”.
Almussafes ja ha posat en marxa una nova edició del seu programa de Beques per a Graduats i Estudiants, en el qual l'Ajuntament ofereix un total de 35 llocs en l'administració municipal durant un any a persones que estiguen en possessió d'un títol oficial universitari o de formació professional i a estudiants d'aquests dos tipus de formacions. Després del corresponent procés de selecció, que va començar el 14 d agost amb l'inici del període per a la presentació de sol·licituds i va continuar amb la baremació realitzada per la comissió avaluadora constituïda a aquest efecte, el passat 2 de novembre es van incorporar als diferents departaments les persones seleccionades.
L'executiu municipal els ha donat la benvinguda de manera oficial en un acte celebrat a les 9.30 hores en la nova sala de conferències del Centre Cultural. En la cerimònia han estat presents l'alcalde, Toni González, la regidora de Personal, Davinia Calatayud, la regidora d'Hisenda, Mar Albuixech, i el regidor de Cultura, Àlex Fuentes. “Aquesta estada els serveix per a anar adquirint experiència en els seus respectius camps professionals, en un entorn agradable en el qual l'important és que se senten integrats i puguen aplicar l'aprés en les seues carreres o cicles d'una manera serena i natural”, assenyala el primer edil, qui recorda que l'arribada de la pandèmia va retardar la posada en marxa d'aquesta nova edició del programa, que inicialment anava a comptar amb tan sols 15 persones.
Aquest canvi en les bases va implicar una modificació de crèdit per a poder dedicar a la iniciativa la inversió necessària, que finalment ascendeix a 254.223 euros, tots ells de fons propis. “Existeix la viabilitat econòmica per a fer-ho, i per això hem decidit ampliar aquest programa, que també recicla a veïns i veïnes des del punt de vista formatiu i laboral, donat que hem eliminat el límit d’edat per a accedir. No tenim la competència en matèria d'ocupació, però tenim el deure ètic i moral d'impulsar aquests plans, que són un dels pilars bàsics de la nostra gestió”, afig González. Per part seua, la primera tinenta d'alcalde ha destacat durant la seua intervenció les “bones relacions existents entre el personal tècnic i els becaris i les becàries, que tenen flexibilitat màxima per a adaptar les seues jornades a les seues circumstàncies particulars”.

Titulacions
En la present convocatòria s'han concedit beques per als graus de Magisteri (3), Gestió i Administració Pública (1), Administració i Direcció d'Empreses (1), Finances i Comptabilitat (1), Enginyeria de Tecnologies de la Telecomunicació (1), Enginyeria Informàtica (1), Traducció i Interpretació (1), Belles Arts (1), Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (1) i Història de l'Art (3). Així mateix, i també dins de l'apartat de titulacions universitàries, es busquen persones amb estudis de Turisme (2), Filologia Hispànica (1), Periodisme (1), ADE + Dret (1), Farmàcia (1), Psicologia (1), Dret (1) i Arquitectura amb coneixements de SIG (1).
Pel que respecta als cicles formatius, el consistori ha incorporat a persones amb estudis de CFGS de Manteniment Electrònic (1), CFGS d'Administració i Finances (4), CFGS d'Educació Infantil (1), CFGM d'Atenció a persones en situació de dependència (1) i CFGM de Gestió Administrativa (3). Finalment, també s'ha reservat una plaça per a titulats en ESO i una altra per als quals estiguen en possessió del certificat de Batxillerat.
Ajuntament d'Almussafes