Almussafes constituïx el seu consell municipal d'entitats culturals amb un total de 36 associacions

Martes, 18 de octubre de 2016 | e6d.es
• La regidora de Cultura, Teresa Iborra, presidix el consell, que pot créixer en els pròxims mesos amb la incorporació de les 17 agrupacions restants


El municipi d'Almussafes destaca pel seu gran teixit associatiu, i a hores d'ara compta amb més de 90 agrupacions i clubs. De fet, des de fa anys les entitats esportives s'aglutinen en el Consell Municipal d'Esports. L'Ajuntament de la localitat acaba de constituir un nou òrgan que integra a les associacions de caràcter cultural, educatiu, festiu i civicosocial. Este consell es va fundar durant la vesprada d'ahir dilluns en una sessió constitutiva, celebrada en el Centre Cultural de la població. Un total de 36 entitats ja formen part d'este òrgan consultiu, que s’afegix als altres sis consells sectorials del municipi: el Consell Agrari Municipal, el Consell Econòmic i Social, el Consell Escolar Municipal, el Consell Municipal d'Esports, la Junta Local de Seguretat i la Taula per la Solidaritat.
El Centre Cultural d'Almussafes va reunir, durant la vesprada d'ahir dilluns 18 d'octubre, als representants de les quasi 40 associacions que ja integren el nou consell municipal d'entitats culturals del municipi. Es tracta d'un òrgan consultiu, de representació i participació, que treballarà unit per a promoure activitats de caràcter divers en col•laboració directa amb l'Ajuntament. Presidit per la regidora de Cultura, Teresa Iborra, este comité fomentarà els aspectes culturals i històrics de la població i potenciarà la cultura com a inversió econòmica i desenvolupament local. De la mateixa manera, garantirà el dret de tots els veïns a l'accés a la cultura en igualtat de condicions. El consell, el reglament de funcionament del qual es va aprovar mitjançant un acord plenari el 7 de juliol, compta amb un representant de cada grup polític municipal. A més, Mari Carmen Añó exercirà com a portaveu i Raquel Navarro com a viceportaveu. La secretària de l'òrgan serà Blancs Albors i, quant a la vicesecretària, Vanessa Casabella ostentarà el càrrec.
“Després de mesos d'organització i preparació, este projecte veu la llum finalment. Confiem en la professionalitat i la implicació de totes les entitats integrants d’este nou òrgan de participació ciutadana per a desenrotllar noves iniciatives que engrandisquen, encara més, la política cultural, educativa, festiva i civicosocial del municipi d'Almussafes”, apunta l'edil de Cultura, Teresa Iborra.
D'altra banda, durant la sessió constitutiva d'ahir es van fixar les següents sessions ordinàries del consell, que es reunirà bimestralment l'últim dilluns de gener, març, maig, juny, setembre i novembre. Encara que ja s'ha convocat la pròxima assemblea ordinària per al divendres 28 d'octubre, el 7 de novembre per la vesprada se celebrarà una reunió de caràcter extraordinari. La finalitat de la mateixa serà estudiar i proposar millores en les bases de les subvencions municipals destinades a les entitats culturals i cíviques.
Encara que el Consell Municipal d'entitats Culturals, Educatives, Festives i Civicosocials inclourà a totes les agrupacions que s'inscriguen en el Registre Municipal d'associacions, representants de 36 entitats constituïdes, de les 53 que participaran en l'òrgan, van assistir a la reunió constitutiva d'ahir. Entre elles, 14 agrupacions culturals, deu festives, vuit a favor del benestar social i quatre d'índole educativa.
Ajuntament d'Almussafes