Almussafes assumix íntegrament el cost de manteniment del seu telecentre

Viernes, 12 de abril de 2013 | e6d.es
• L'ajuntament sufraga l'adquisició de huit equips informàtics que permetran continuar oferint el servici als usuaris

Els retalls del Govern Central i autonòmic a les administracions locals també s'han fet notar en les ajudes concedides a les noves tecnologies de la comunicació. L'any 2005, el Centre d'Informació Juvenil d'Almussafes es va convertir en telecentre i des del Ministeri d'Indústria se li va brindar l'equipament informàtic per a la seua posada en funcionament, a través del Pla Avança. Fa dos anys, el citat Pla va ser assumit per la Diputació de València, encara que este organisme no sufraga el cost d'adquisició i manteniment dels equips en la localitat. A pesar d'això, el consistori d'Almussafes continua oferint el servici de telecentre i acaba d'adquirir huit dotacions informàtiques per assegurar la seua qualitat.
L'Ajuntament d'Almussafes, a través de la seua Regidoria de Joventut, acaba de comprar un paquet informàtic de huit ordinadors amb què continuarà desenrotllant el servici de telecentre en el Centre d'Informació Juvenil. Quasi 5.000 euros és l'import que hi ha invertit el consistori municipal en l'adquisició del nou equipament, que substituïx a les huit dotacions anteriors sufragades al seu dia pel Ministeri d'Indústria dins del programa Pla Avança.
De dilluns a divendres, entre les 11 i les 14 hores, en horari matinal, i les 16.30 i les 20 hores, en la franja vespertina, els veïns i veïnes d'Almussafes tenen a la seua disposició el telecentre emplaçat en la planta baixa del Centre d'Informació Juvenil. Este servici, que s'oferix en este espai públic des de l'any 2005, posa a disposició de tots els cibernautes un entorn d'accés gratuït a Internet de banda ampla i a les noves tecnologies de la Informàtica. “Els ciutadans de la localitat cada vegada utilitzen més els equipaments informàtics existents per a la realització de cursos online, gestions administratives o busca d'informació en la xarxa, entre altres opcions, per la qual cosa assegurar una navegació ràpida en les millors condicions és una de les nostres prioritats”, destaca l'edil de Joventut, Carles Grancha.
No obstant això, des de feia dos anys, el servici de telecentre havia patit importants carències com a conseqüència del deteriorament que afectava les esmentades infraestructures, que es trobaven en desús després d'un ús ininterromput de casi una dècada. Des de feia dos anys, l'ajuntament havia sol•licitat en reiterades ocasions que la Diputació de València, organisme de què depén en l'actualitat el desenrotllament del Pla Avança, suplira les citades problemàtiques d'accés i ús efectiu de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) als veïns amb un equipament modern i adaptat als nous temps. “Atés que la nostra petició no ha obtingut una resposta positiva, hem optat per impulsar amb fons propis el nostre telecentre, una millora que els nostres ciutadans estan disfrutant des de mitjans del passat mes de març”, conclou el regidor delegat de l'àrea.
Ajuntament d'Almussafes