Almussafes aposta pel Programa d'Integració de Majors amb una inversió anual de 23.470 euros

Martes, 18 de septiembre de 2018 | e6d.es
• Les persones majors de 60 anys poden inscriure's en els servicis gratuïts oferits els dies 20 i 21 de setembre, entre les 9.30 i les 11.30 hores, en la Llar dels Jubilats

._000368


._000565
La Llar dels Jubilats d'Almussafes ha acollit la reunió informativa per a la presentació de la quarta temporada del Pla d'Integració de Majors, impulsat des del Servici de Dinamització de la Tercera Edat. La consolidació d'esta oferta de servicis gratuïts de psicologia, nutrició i fisioteràpia, que en la seua tercera convocatòria va aglutinar a més d'un centenar de persones beneficiàries, és un fet constatat. La demanda generada ha propiciat que el servici de fisioteràpia, que la passada temporada va passar de 4 a 6 hores setmanals, s'incremente en una hora més per setmana en la present edició. El termini d'inscripció per a assegurar la participació en l'oferta municipal, comença dijous que ve dia 20 i es mantindrà també durant el matí del divendres dia 21, en horari de 9.30 a 11.30 hores, en el mateix centre de majors.
La regidora de Majors, Paqui Oliver, ha presidit hui dilluns la trobada informativa del Pla Integral de Majors a Almussafes, un programa municipal sufragat íntegrament amb fons propis que el consistori d'Almussafes ha dotat amb 23.470 euros esta quarta temporada. “Després de tres edicions completades el balanç és realment positiu, ja que la demanda ja supera el centenar de persones i eixe resultat és el que assegura la continuïtat del projecte en el futur”, confirma l'edil delegada. En concret, la iniciativa “que aposta per cuidar la salut física, psicològica i social dels majors de la població”, tal com ha afirmat la directora de l'Àrea de Benestar Social, Laura Acuña, durant la reunió, va registrar el passat any més d'un centenar de persones beneficiàries en els tres tallers convocats. Un any més, la major demanda es va detectar en el servici de fisioteràpia, per la qual cosa la novetat d'esta nova edició ha sigut una nova ampliació d’este, que passa de 6 a 7 hores setmanals. 
Fidels a l'esquema utilitzat en les tres convocatòries anteriors, tres especialistes en els tres àmbits sanitaris dedicaran de quatre a set hores setmanals a la realització dels diferents tallers, als quals els majors podran accedir prèvia inscripció. Precisament els interessats a acollir-se a este servici gratuït poden desplaçar-se dijous que ve i el divendres, entre les 9.30 i 11.30 hores, a la Llar dels Jubilats per a omplir la corresponent documentació.
“Enguany les tres professionals que dirigiran els tallers són la nutricionista Ana Gil, la fisioterapeuta d'Almussafes, Alba Perpiñá, i la psicòloga també de la localitat Flor Vidal. “La seua labor permetrà que cobrim la faceta assistencial que també volem assegurar des de la Regidoria de Majors, per a aconseguir complir amb el compromís de contribuir a millorar la salut de tot el col•lectiu”, constata Paqui Oliver.
El projecte, que va nàixer de manera experimental, fa ara tres anys, ha aconseguit la suficient entitat per a assegurar la seua continuïtat, per segon any consecutiu davall la coordinació del grup Gesmed. La nova temporada s'inaugurarà el dilluns 1 d'octubre i els participants tindran l'opció de triar entre les tècniques de rehabilitació de funcions físiques o de mobilitat, que s'aplicaran en les sessions de fisioteràpia, la millora de la dieta en el taller de nutrició o a com combatre el deteriorament cognitiu a través d'exercicis de memòria en el de psicologia, entre altres interessants opcions.
Ajuntament d'Almussafes