Almussafes actúa a l’aparcament públic del parc industrial Juan Carlos I

Jueves, 8 de septiembre de 2016 | e6d.es
• L’àrea pública brinda prop de 400 places d’estacionament, principalment a turismes, però també a vehicles pesats

._000006
El passat mes d’agost i coincidint amb l’època de menys activitat industrial al polígon Juan Carlos I d’Almussafes, el consistori d’Almussafes executà diferents tasques de millora a l’aparcament públic, emplaçat en la cantonada de l’Avinguda de la Foia amb el carrer Canal de Crespo. En agost del passat any, l’ajuntament ja va actuar a la mateixa parcel•la d’aproximadament 100.000 metres quadrats i en la intervenció executada durant les últimes setmanes s’han creat en l’àrea un total de cinc places d’estacionament per a operaris amb diversitat funcional, a més de procedir a la plantació d’arbres i de solucionar la problemàtica de l’evaquació de les aigües davant les fortes pluges.
El primer edil d'Almussafes, Toni González, i la regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra, visitaren durante el matí d’ahir dilluns 5 de setembre la zona pública d’estacionament del polígon industrial Juan Carlos I, per tal de comprovar el resultat de la intervenció urbanística desenvolupada en la mateixa durant el mes d’agost per part dels operaris de l’Ajuntament.
El cap de la Policia Local i responsable de la seguretat amb el trànsit i la circulació de vehicles a l’àrea industrial, Ernesto Serrano, i la gerent de APPI (Associació de Propietaris del Parc Industrial), Romina Moya, acompanyaren a les autoritats en la visita.
El projecte enllestit per tal de facilitar l’accés i l’estacionament dels empleats de les empreses situades als voltants de la zona ha consistit, entre altres, en la dotació d’ombra amb la plantació d’un total de 60 unitats arbòries de tres varietats diferents, moreres, llidoners i xops. “Es tracta de les espècies que creen una copa més gran i com a conseqüència d’acó aportaran espais d’ombra de gran superficie”, constata l’edil de Medi Ambient. Encara que les unitats es troben de manera temporal, i fins que s’habituen al nou emplaçament, plantades en tests de gran tamany, en un futur proper es traslladaran al sòl.
Així mateix, els treballs d’obra realitzats han inclós unes intervencions menors en l’àrea de l’estacionament que es veia afectada per l’acumulació d’aigua després d’episodis de pluges torrencials, així com la nivellació de tot el sòl de la parcel•la i la senyalització dels carrers de circulació i les zones dedicades específicament a l’estacionament. “Ens resta la marcació de les places, entorn a 370, una actuació que desenvoluparem durant els pròxims mesos”, explica l’alcalde.
El projecte s’ha completat amb la habilitació d’un total de cinc zones per a l’estacionament de vehicles d’operaris amb diversitat funcional, espais que es troben en els carrers que envolten l’aparcament públic, per tal de facilitar el seu ús per part de les persones afectades.
Ajuntament d'Almussafes