Alginet acull el Campionat Auton˛mic de Patinatge ArtÝstic al seu poliesportiu

Lunes, 22 de mayo de 2017 | e6d.es
• Aina ┴lvarez, del Club Alginet C.P.A., disputarÓ el Campionat Nacional en juny

._000447
El dissabte 20 de maig del 2017, es va celebrar el Campionat Autonòmic de Patinatge Artístic de la Comunitat Valenciana, en el nou pavelló cobert del Poliesportiu d’Alginet, organitzat i supervisat per Xaro Ramos, Coordinadora d’Esdeveniments de Patinatge Artístic i Dansa de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana i amb el suport del Club Alginet de Patinatge Artístic, i amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Alginet.
Modern pavelló, del Poliesportiu d’Alginet, per albergar el Campionat Autonòmic , on 36 patinadores i 2 patinadors, provenint d'Alberic PA (2), Alcoi CPA (2), Alginet PA (2), Cocentaina CPA (2), L'Eliana CPA (4), Llombai-Catadau-Alfarp (2), Looping CPA de Mislata (1), Montemar AT d’Alacant (2), Paiporta PA (2), Patí Muro (2), Príncipe de España de Picassent (1), Santa Rosa CPA d’Alcoi (5), Skid Xeraco CP (2), Vicente Gaos CPA de València (2), Villena CP (1), Vinarós CPA (4), Independent (1), competiren per guanyar plaça i competir en el Campionat Nacional a celebrar el pròxim mes de juny.
L'alt nivell tècnic i plasticitat dels participants, no heu posaren fàcil, al jurat format per Anabel Soler, com jutge principal. Bea Pallero, Presidenta del Comité de Patinatge Artístic i Dansa, i Núria Ortega, per l'alta preparació i execució dels exercicis preparats per les patinadores, on ja s’estaven aplicant les noves normes de puntuació.
Classificació per Categoria i Modalitat.
3a, Individual (16): 1r, Mar Mazzolari, L’Eliana CPA. 2n, Clara Asensi, L’Eliana CPA. 3r, Júlia Sangonera, Santa Rosa CPA.
Cadet femení (9): 1r, Paula Ibáñez, L’Eliana CPA. 2n, Raquel Pla, Alcoy CPA. 3r, Lucia Núñez, Looping CPA.
Juvenil femení (4): 1r, Andrea Silva, Independent. 2on, Aina Álvarez, Alginet CPA. 3r, Marina Gras, Skid Xeraco CP.
Juvenil masculí (1).1r, Kilian Gomis, Montemar AT.
Junior femení (2): 1r, Sonia Pla, Alcoy CPA. 2n, René Tomàs, Vinaròs CPA.
Sénior femení (1): Alícia Sánchez, Santa Rosa CPA.
Sénior masculí (1): Carlos Sánchez, Vicente Gaos CPA.
Classificats per disputar el Campionat Nacional.
Cadet femení: Paula Ibáñez, L’Eliana CPA, i Raquel Pla, Alcoy CPA.
Juvenil femení: Andrea Silva, Independent. Aina Álvarez, Alginet CPA. Marina Gras, Skid Xeraco CP i Malena Solbes, Cocentaina CPA.
Juvenil masculí: Kilian Gomis, Montemar AT
Junior femení: Sonia Pla, Alcoy CPA, i René Tomàs, Vinaròs CPA.
Sènior femení: Alícia Sánchez, Santa Rosa CPA.
Sènior masculí: Carlos Sánchez, Vicente Gaos CPA.
L’entrega de premis la feren, Jesús Boluda, alcalde d’Alginet, Jordi Roig, regidor d’esports. Salvador Català, president de la Federació Patinatge de la Comunitat Valenciana, i de Belen, presidenta del Club Alginet CPA.
Nervis a flor de pell que es va notar en algunes patinadores, on les seues anheles de mostrar el millor que sabien i la importància de la puntuació, va fer que arriscaren al límit.
Però, aquesta disciplina esportiva, requereix una bona preparació física i gran capacitada de concentració, per assimilar les figures a realitzar amb la música elegida, on la perseverança es un valor que porten dins i a pesar de les caigudes, s’alcen per a mostrar el que porten dins, amb l’ànim de totes i tots els altres patinadors.
Satisfacció final en Salvador Català, per l’alt nivell vist i llançava una crida als xiquets, perquè s’apuntaren a gaudir d’una modalitat esportiva molt completa i on ofereix totes els avantatges de la pràctica esportiva, on es conjuga la tècnica, és a dir, la força, control del cos, elasticitat, precisió, seguretat, la velocitat sobre els patins i la gran varietat de dificultats tècniques, així com la bellesa de la música i el vestuari.
Jesús Boluda, alcalde d’Alginet i el regidor d’esport, Jordi Roig, comentaren al Seis Doble, la bona impressió que els havia causat aquest esdeveniment esportiu i de l’alta participació de participants i públic en les grades.
Així com de potenciar dins de les possibilitats del consistori, la pràctica Esportiva i cultural entre els més menuts, joves i majors d’Alginet.
Eduardo Sala, text i fotos.