Algemesí s’incorpora la xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull

Lunes, 1 de febrero de 2016 | e6d.es
• PSOE I EUPV se sumen a la iniciativa de M+S Algemesí d’adherir-se aquesta xarxa, xarxa que té per objectiu projectar la nostra cultura a nivell internacional


._000256


._000414
 
La Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull va ser creada el 18 de novembre de 2008 a Gandia pels ajuntaments de Morella, Sueca, Gandia i Vinaròs amb l'objectiu d'incorporar-se a la Fundació Ramon Llull.  El 15 de gener de 2009 aquesta associació va ser incorporada a la Fundació Ramon Llull, essent el seu primer president de la xarxa l’actual President de la Generalitat Ximo Puig.
Des d’aleshores fins ara han anat incorporant-se  altres ajuntaments valencians, entre ells alguns riberencs com Alginet, l’Alcúdia o Corbera. Per a M+S ALGEMESÍ resultava importantíssim que Algemesí s’incorporara a través de xarxa a la Fundació Ramon Llull, ja que aquesta és l’encarregada de difondre en l’àmbit internacional la nostra llengua i cultura. Aquesta fundació, amb seu en Andorra, és doncs el punt d’encontre cultural de tots els territoris que parlen la nostra llengua, i per això en ella hi participa el govern d’Andorra, el de Catalunya, el Consell Generals dels Pirineus Orientals francesos, ajuntaments balears, valencians i l’italià de l’Alguer. Totes aquestes institucions públiques unifiquen esforços per donar a conèixer, a nivell mundial, la llengua que parlem i la cultura que ens fa ser el que som.
Tots tres partits hem vist en aquesta adhesió una bona oportunitat per a ampliar la difusió del nostre patrimoni cultural, reconegut per la UNESCO, un patrimoni que estem obligats a donar-lo a conèixer a través de tots els canals. Així, a l’igual que habitualment es dóna a conèixer en fires turístiques com FITUR, és lògic també que es difonga a través d’institucions culturals de caràcter internacional. A més a més, com a poble valencianoparlant que som és també obligació nostra estar al costat d’aquelles institucions que difonen i promocionen a tot arreu els nostres autors clàssics i moderns. Si nosaltres no donem suport als que difonen la nostra llengua i cultura ningú ho farà per nosaltres.
Dissortadament el PP no sols no se sumà a la iniciativa, sinó que votà en contra fent servir un desvariat discurs “anticatalanista” per molt que tots els explicàrem que ací no es debatia cap tipus de qüestió política o d’organització territorial, sinó simplement l’adhesió a una fundació merament cultural.
Malgrat admetre la unitat de la llengua -reconeguda per totes les universitats-, i malgrat admetre que parlem la mateixa llengua que en Catalunya o en el Roselló francès, no volgueren sumar-se a la iniciativa amb arguments tant puerils com que  la seu de la fundació estava en Andorra, “i tots sabem que és Andorra” i que  “en Andorra la llengua oficial és el català”.
Resulta paradoxal que aquells que s’enorgulleixen de ser els màxims defensors de la valenciania es neguen a sumar-se a una fundació que difon, a nivell internacional, figures com Ausiàs March o Joanot Martorell, autors valencians on hi haja. Serà, que en definitiva, no estimen tant la seua cultura com per a donar-la a conèixer arreu del món.
El ben cert, però, és que l’ajuntament d’Algemesí en breu acabarà de formalitzar aquesta adhesió. Des de M+S ALGEMESÍ volem agrair l’excel•lent acollida que ha tingut en l’equip de govern aquesta proposta, proposta que no han dubtat en cap moment de fer seua, demostrant-se així que són molts els punts en comú que tots tres partits tenim.
M+S Algemesí

 
.
-000049

._000407