Algemesí portarà endavant els primers pressupostos participatius de la legislatura

Miércoles, 14 de octubre de 2015 | e6d.es
• L’equip de govern ha posat a disposició dels veïns i veïnes de la ciutat la pàgina web www.algemesiparticipa.es

._000351._000354
 
Els nous pressupostos contemplen la participació ciutadana en matèria d’inversions públiques. L’equip de govern ha posat a disposició dels veïns i veïnes de la ciutat la pàgina web www.algemesiparticipa.es amb el compromís, segons explica l’alcaldessa Marta Trenzano, “de posicionar les persones en l’epicentre d’on es prenen les grans decisions que els afecten”. Així mateix, i a partir del 15 d’octubre, es podran realitzar propostes a títol individual o com a representants de les associacions locals, per tal d’afegir-les als pressupostos d’inversions del pròxim any. Aquestes propostes seran recollides o bé telemàticament o bé per registre d’entrada de l’Ajuntament fins al dia 28 d’octubre. Les propostes presentades pels veïns i les veïnes valdran un punt, mentre que les associacions podran presentar dues propostes; la primera comptarà dos punts i la segona proposta comptarà un punt.
Posteriorment, i amb la revisió de les propostes per part dels tècnics del consistori, es realitzarà la reunió dels consells de participació entre els dies 2 i 3 de novembre, on podran realitzar-ne de noves. En aquest cas, els consells podran presentar un total de tres propostes. La primera valdrà tres punts; la segona, dos punts i la tercera, un punt.
Finalment, el 6 de novembre se celebrarà l’assemblea ciutadana a les 19.30 hores en la sala de plens de l’ajuntament. Allí estaran presents dos representants de cada associació que haja participat i dos representants de cada consell que tindran veu i vot per explicar i votar quines són les inversions prioritàries de la ciutadania d’Algemesí. A l’acte acudiran —a banda de l’alcaldessa—, la regidora de l’àrea d’Hisenda, Mar Pintor; el regidor de Participació Ciutadana, Marc Vendrell; i dos regidors dels partits que es troben a l’oposició.
Ajuntament d'Algemesí