Algemesí al Debat ofereix la possibilitat de participar en els debat plantejats de forma digital

Lunes, 14 de septiembre de 2015 | e6d.es
• Per a tal de facilitar i flexibilitzar les possibilitats de participar en les qüestions plantejades



És molt el temps transcorregut des de què Algemesí al Debat, davant la creixent desafecció política, va voler gestar amb voluntat renovadora una nova peça d’engranatge en l’entramat social per tal d’articular un punt d’unió entre societat civil i societat política. Sent una tasca no gens fàcil, Algemesí al Debat ha anat establint-se com un mecanisme a través del qual la veu del que no era escoltat podia fer-se ressò mitjançant el diàleg i la confrontació d’idees.
I si bé és cert que durant aquest període s’han comès errors són aquests mateixos, i no els encerts, aquells que han fet consolidar a la plataforma amb una identitat única i definida.
Però, no tot ha segut tan fàcil, ja que durant l’últim any aquesta associació ha tingut diverses dificultats que es centralitzaven en la mancança de recursos humans a l’hora de poder dur a terme noves iniciatives i propostes.
És per això que durant l’estiu els membres de l’agrupació decidiren obrir un espai de reflexió per tal de poder confeccionar el camí pel qual haurien de trepitjar els seus peus durant aquest nou curs que recent acabem d’encetar amb l’entrevista al Berca TV, i en la qual ja anunciem la incorporació de dos nous membres com són Daniel Bresó i Jordi Damià.
Després de considerar diferents opcions, finalment, es va decidir que Algemesí al Debat passaria a realitzar debats en format digital per diversos motius. En primer lloc, s’ha decidit escollir aquesta via per facilitar i flexibilitzar les possibilitats d’assistir -en aquest punt, ja visionar- als debats. Per continuar, es considera que amb aquesta nova iniciativa l’abast de les problemàtiques pot ser major, i repercussió mediàtica de més alt grau. No és que es deixe de banda la participació ciutadana, ja que la proposta de temes i elecció dels mateixos -així com qualsevol proposta- seguiran en la major part dels casos a càrrec de la ciutadania. I és que tal vegada, les xarxes socials del nostre dia puguen ser allò que un dia representà l’Àgora pels grecs del segle V a.C.
En definitiva, aquest canvi es dirigeix a cercar un impacte social que genere en tot aquell que visione els debats, no sols el reconeixement de la pluralitat política sota la qual es veu emmarcat el ciutadà, sinó també un debat interior. És a dir, que es passe del diàleg polític al monòleg ètic, a través de les diferents perspectives -que esperem que siguen les majors possibles- que permetran donar un camp de visió molt més ampli per poder observar amb major claredat no sols el camí que es trepitja sinó tot el paisatge que es té enfront. Perquè de la confrontació d'idees naix l’evolució, del diàleg, la democràcia.
Algemesí al Debat