Algemesí, Riola i Corbera són les localitats a descobrir este cap de setamana amb 'Entre Comarques'

Jueves, 30 de mayo de 2019 | e6d.es
• Dissabte per a conéixer Algemesí, diumenge matí Riola i de vesprada Corbera
._000462
El programa Entre Comarques, que celebra la sexta edició, continua el seu recorregut visitant este cap de setmana la Ribera de Xúquer. El programa complet, ha omplert d’activitat també les vesprades.
Com assenyala el president del Consorci de la Ribera, format per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Mancomunitat dela Ribera Baixa, «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta ,  la Ribera Baixa , la Costera i la Canal, sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme amb el suport de la Diputació i de la Agència Valenciana de Turisme.

El matí del dissabte1 de juny a Algemesí
Es visitarà el casino modernista amb l’exposició de Jordi Machí, la Basílica de Sant Jaume del S. XVI, a continuació el Museu Valencià de la Festa (antic convent dels Dominics), on assistirem a una exhibició canina i rescat a càrrec dels Bombers d’intervenció Ajuda i Emergències, i es visitaran les exposicions de: 1- Festa de la Mare de Déu de la Salut; 2- Exposició d’Indumentària de la dècada de 1920; 3- I la resta d’exposicions temporals. eguidament es servirà un refrigeri amb productes i begudes locals.
Per la vesprada del dissabte es visitarà la Llacuna del Samaruc (parc Natural de l’Albufera).A Algemesí hi a una reserva amb un habitant tan especial que ha donat nom al lloc: la llacuna del Samaruc. Es tracta d’un peix endèmic en perill d’extinció que es troba en ben pocs aiguamolls valencians i la protecció del qual va portar, el 1995, a designar aquesta llacuna del municipi reserva natural. La llacuna és un ecosistema protegit vulnerable que no solament està enfocat a la protecció del samaruc, sinó que també s’hi reintrodueix flora i fauna en perill d’extinció.
La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 5€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica.

El matí del diumenge 2 de juny a Riola
Es visitarà el municipi que va ser capital administrativa des del S.XIII fins el S. XIX. de “La Vila i Honor de Corbera”. Visitarem l'Església Santa Maria la Major, la Torre Mora, i per a finalitzar es visitarà el paratge de l’assut i la sèquia major de la Vila i Honor.
Per la vesprada del diumenge a Corbera,es visitarà el centre històric, la Plaça Major, les referències a les troballes arqueològiques, l’Església Parroquial dels Sants Vicents, l’Ermita del Crist fins aplegar a l’esplanada del Castell. Seguidament passejarem pel poble fent referència a l’arquitectura modernista i ala configuració històrica de la trama urbana.
La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 5€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica.
Consorci de la Ribera


._000606
 ._000679