AlcÓntera de X˙quer contracta a 21 treballadors per a la neteja del terme municipal

MiÚrcoles, 11 de julio de 2018 | e6d.es
• GrÓcies a una subvenciˇ de mÚs de 30.000 euros destinada a arreglar i desbrossar barrancs i camins rurals
._000520
._000523
L'Ajuntament d'Alcàntera de Xúquer combat l'atur agrícola estacional amb una subvenció de més de 30.000 euros, rebuda a través dels convenis de col•laboració del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SPEE) amb les corporacions locals. Una quantitat que ha permès al consistori dur a terme la contractació durant els mesos centrals de l'estiu, de 21 persones que normalment treballen en l'agricultura i que al juliol i agost queden en situació de ocupació.
Els operaris ja han iniciat les labors de millora en part del terme municipal, sobretot en la zona de les Penyetes i el Barrancs dels Pilars, on està previst retirar al voltant de vint metres de canya invasora (Arundo Donax) i substituir-la per espècies del bosc de ribera, principalment xops. “L'objectiu és eliminar la mala herba per a evitar inundacions en èpoques de pluges torrencials i poder recuperar la zona amb espècies autòctones baix l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Gràcies a açò, els nostres veïns i veïnes podran gaudir d'unes vistes privilegiades del Xúquer des de la nostra localitat”, va assenyalar Julio A. García, alcalde d'Alcàntera de Xúquer.

Procés de trituració
La canya, que s'ha convertit en un element característic dels llits fluvials, sembla embellir el paisatge, no obstant açò, representa una greu amenaça per a la biodiversitat i, de fet, està considerada com una espècie invasora que ha de ser eradicada. El consistori, a través d'aquest programa d'ocupació, tallarà els abundants canyars que estan al costat del Xúquer i triturarà les restes de poda com a alternativa a la crema. Una pràctica destinada a evitar els fums molestos i dirigida a la reutilització dels sobrants com a abonament per a la terra o element impermeable del terreny per a conservar la humitat.
Ajuntament d'Alcàntera de Xúquer