Alberic viu amb intensitat els actes organitzats per les comissions i la Junta Local Fallera

Sábado, 18 de marzo de 2017 | e6d.es
• Dos actes emotius queden per davant, l’Ofrena a la Mare de Déu del Roser i la Nit de la Cremà


._000436._000447
Alberic és un poble fidel a la Cultura i Tradicions Valencianes i no podia ser menys en les falles on la música de banda, la pólvora, els bunyols, els menjars en els casals, els passa-carrers amb càntics so-carrons i tot açò sense oblidar l'elegància i porte dels preciosos vestits que porten les falleres, fan que realcen més la seua bellesa.
Dos dies queden al davant amb dos actes on les llàgrimes ixen de l’ànima de les falleres, l’Ofrena de flors a la Mare de Déu del Roser i la Nit de la Cremà o podríem dir també la Nit de les Llàgrimes al vorer cremar verdaders monuments que han recreat amb els ninots i la sàtira valenciana escrita, situacions i actes de la vida quotidiana de famosos i menys famosos.

Dissabte 18
07.30 h. Despertà de totes les Comissions Falleres en els seus barris
18.00 h. Ofrena a la Mare de Déu del Roser Patrona d’Alberic
19.00 h. Festa de la Cervesa al Calaluna, de la Falla El Fallo.
23.00 h. Orquestra La Mundo a la Glorieta per la Comissió Local Fallera.
A la mateixa hora Disco-mobil en l’Avinguda Dr. Fleming per la Falla Verge de l’Assumpció.
24.00 h. Al casal de la Falla Lo Millor, Disco-mobil, The Cat.
Al Casal de la Falla L'Amistat, Gran Festa Fallera. Al Casal de la Falla El Fallo, Gran Disco-mobil i la Falla El Corral, Orquestra en el Finet de la plaça de la Constitució (Ajuntament).

Diumenge 19. Dia de la Cremà de les Falles
07,30 h. Gran despertà per part de totes les Comissions Falleres que serà com un terratrèmol de coets i música per tot arreu d’Alberic. En finalitzar, fallers, falleres i músics a esmorzar per a reposar forces per a les cercaviles.
12.00 h. Missa Solemne de Sant Josep en l’església de Sant Llorenç.
14.00 h. Mascletada en l’Avinguda Ribera Alta, a l’altura de la Rotonda de la Mona. En finalitzar cercavila i dinar en els casals fallers.
La Cremà de les Falles començarà a les 20.00 h amb les infantils de la Falla El Corral i la Falla Lo Millor. A les 20,30 h. La Falla Comissió Local Fallera i la de la Falla l’Amistat.
La Cremà de les Grans començarà a les 20.00 h amb la Falla Verge de l’Assumpció. 21.30 h. Falla l’Amistat. 22.00 h. Falla El Corral. 22.30 h. Falla El Fallo. 23.00 h. Falla Lo Millor. 23.30 h i l'última del 2017, la Falla de la Comissió Local Fallera.


Junta Local Fallera del 2016-2017
La Junta Local Fallera del 2016-2017 està presidida per Agustí Benavent Pla. Vicepresidents, Ricard Benavent Bru, Desiré Bolinches Córdoba, Ximo Benedito Torres i Javier Pérez Portales.
Secretaria, María José Benavent pastor. Tresorer, Josep Grima Gutiérrez. Delegat d’incidències, José Alberto Miralles Armengol. Delegada de festejos, Elena Cervelló Martorell. Vocals: Maite Bolinches, Encar Martínez, Gessamí Ruiz, Carmen Domenech, Marí Carmen Santamans, Josep González i Kiko Morcillo.
Des de fa anys que es planta falla al barri de Corea, feta pels mateixos veïns durant tot l’any manualment i utilitza la gràcia, enginy, i el valencià natiu del poble, és a dir no normalitzat, per a fer sàtira en valencià.
Eduardo Sala, text i fotos