Alberic realitza el lliurament dels 'Premis Literaris Escolars Rafael Giner 2018'

Viernes, 22 de junio de 2018 | e6d.es
• Han participat alumnes dels col·legis Rafael Comenge, El Convent i La Milagrosa

._000577
En la vesprada del 21 de juny 2018, el Teatre Lliceu d’Alberic, va ser l’escenari per fer el Lliurament dels ja mes que tradicionals Premis Literaris Escolars on han participat alumnes dels Col•legis d’Educació Primària dels Centres Educatius d’Alberic, “Rafael Comenge”, “El Convent”, i “La Milagrosa”, Patrocinats per la Família Giner Ugartondo, promoguts i organitzats per l’Ajuntament d’Alberic.
Fidel a les tradicions sociocultural del poble d’Alberic i com a principal finalitat de recordar “Llegendes i Narracions dels Alberiquenys”, el treball pedagògic que han fet ha estat al “Voltant de la Llar familiar, Llegendes i Narracions d’Alberic., a la fi d’estimular la creació l'iteraria dels escolars més menuts d’Alberic, i les relacions familiars amb els pares i uelos, Font informativa d’aquestes tradicions que han viscut en primera mà o rebuda la informació dels seus pares.
Abans donar passa al lliurament dels Premis, va començar l’acte amb l’espectacle, “Torta y Leche”, de Juan Catalina, de la xicoteta localitat de Berlanga de Duero (Sòria), que amb aquesta recreació participativa, va recrear part de l’historia familiar que es compta de boca en boca, així com d’alguns treballs que es solien fer en els pobles, i que va deixar meravellats a majors i menuts.
Oficis, tradicions, consells dels uelos d’abans, que fan vives i que no s'obliden els records màgics i somnis que formen part dels nostres avantpassats.
Trini Alcover, va ser l’encarregada de conduir amb soltesa i bon fer, el desenvolupament, i després de donar la benvinguda als presents, ens va presentar a la taula presidencial, formada per:
Toño Carratalá, alcalde d’Alberic, Josep Puig, regidor de Cultura, Miguel Gomar Giner, rebesnét de Rafael Giner, en representació de la Família Giner Ugartondo, els directors dels Col•legis, Arturo Pons, del Rafael Comenge. Jose Manuel Bachero, de El Convent. Virgi Bruño, de La Milagrosa. Belen Flores, Regina Fira i Festes 2018, i Antonio Torres, membre dels Premis Literaris.
Toño Carratalà, alcalde d’Alberic, “No cap dubte, que conèixer l'arrel i tradicions populars del poble, fa que no es perden i al mateix temps, ajuda a conèixer i mantenir vives allò que ens uneix, ser poble”, i va enaltir la figura de Rafael Giner, mestre, “que va fer molt pel poble d’Alberic, en un temps molt difícil i va contribuir al fet que els xiquets i xiquetes d’Alberic, reberen una bona escola de qualitat”.

Premiats
CEIP Rafael Comenge
Gemma Lluesma, de 1r Primària A. Cristina Tyusftiy, de 1r Primària B. Jaume Martí, 2n Primària A. Miguel Garcia Herrera, 2n Primària B. Candela Aparicio, 3r Primària A. Irene Vives, 3r Primària B. Daniela Pi. 3r Primària C.
Anna Herrero, 4r Primària A. Maria Vives, 4r Primària B. Carla Martí, 4r Primària C. Marc Mompó, 4r Primària A. Mónica Martínez, 5é Primària B. Carmen Martínez, 6é Primària A. Joan Moratal, 6é Primària B.
Col•legi La Milagrosa
Pere Bertomeu, 1r Primària. Álvaro Ferrada, 2n Primària. Ana Maria Martín, 3r Primària.
José Tormos, 4r Primària. Patxi Esparza, 5é Primària. Nayara Pérez, 6é Primària.
CEIP El Convent
Joana Gómez, 1r Primària A. Marwa Belhayaba, 1r Primària B. Marta Benavent, 2n Primària A.
Anna Lozano, 2n Primària B. Aitana Martí, 3r Primària A. Natalia Carboneres, 3r Primària B. Carme Rubio, 4r Primària A. Pablo Villalba. 4r Primària B. Iker Antón, 5é Primària A. Aitana Duato. 5é Primària B. Míriam Rodríguez, 6é Primària A. Marc Pallarés, 6é Primària B.
IES Consuelo Aranda
Carla Ramón, 1r ESO.
Una vegada mes, Alberic ha mostrat la seua aposta per continuar donant a conèixer la seua historia per mig d’aquets Premis Literaris, gràcies al mecenatge de la Família Giner Ugartondo, i de l’aposta per aquest camí de l’Ajuntament d’Alberic per mig de la Regidoria de Cultura.
Eduardo Sala, text i fotos


 

._000436

._000517