Alberic pel Canvi denuncía la "actitud infantil, immadura" d'alguns politics locals

Martes, 28 de julio de 2015 | e6d.es
• "Famílies del poble, agraïu a l'ego del Sr Carratalà que cap proposta s'haja aprovat"

._000376

._000386
L'agrupació Alberic pel Canvi vol eixir al pas de les informacions que s'han escampat per la xarxa sobre el ple extraordinari d'ahir i volem fer-ho destacant una sèrie de punts:
1. L’últim Ple, va ser sol•licitat per la nostra regidora en el ple ordinari anterior (2 de juliol), ja que en juliol no tocava cap altre ple i volíem presentar la nostra moció sobre els llibres de text. Cap altre partit va manifestar abans tenir cap proposta per a aquest curs.
Per a ser exactes, l'única informació que teníem era que l'alcalde havia dit que donaria llibres gratuïts en infantil. Cosa que si pensem fredament, és una temeritat. No es pot fer aquesta promesa sense un estudi previ i un pla de viabilitat i finançament.
Però clar, parlar davant del públic fa que alguns es “vinguen dalt”.
2. En eixe ple anterior del 2 de juliol, nosaltres ja teníem el nostre estudi acabat i 4 opcions diferents per reduir el cost dels llibres.
Per eixe motiu l'1 de juliol vam convocar una assemblea oberta a la casa de la cultura, on convidàrem a tot el poble, especialment a tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament i AMPAs del poble. Acudiren representants de Compromís, PSOE, PP i IXA-Som Alberic, també de l'AMPA El Convent i Rafael Comenge.
No acudí NINGÚ de Ciutadans per Alberic (un d'ells estava al mateix edifici i una altra va passar 30 minuts abans, però no es podia esperar...).
En eixa assemblea es decidí iniciar unes reunions entre tots els partits per tal de consensuar una única proposta. I per a que vegeu que no ho fem per penjar-nos medalletes, destaquem i agraïm que la idea de les reunions va partir de les AMPAs.
3. Des d'eixe dia es van celebrar vàries reunions, cada partit acudí o no quan i com va voler. Tots tingueren opció a aportar les seues idees. Inclús es va realitzar una altra reunió oberta amb AMPA's dels tres Col•legis del poble. Es pot comprovar en el nostre facebook (notícia d'11 de juliol, amb fotos) qui va acudir i qui no.
Eixe dia les AMPAs es van mostrar partidàries de qualsevol iniciativa que reduirà el cost dels llibres.
4. La regidora d'Alberic pel Canvi va continuar perfilant la proposta consensuada, informant a la resta de partits dels retocs que anàvem fent. En cap moment vam rebre comunicació de cap tipus per part de l'equip de govern sobre la seua proposta. Per tant entenem que la seua no ha estat consensuada amb ningú, ha estat realitzada unilateralment i sense transparència.
5. Amb data 20 de juliol rebem de l'Ajuntament la documentació per al ple de 23 de juliol. És ahì on coneguem per primera vegada la proposta de l'equip de govern de manera desglossada. La nostra la teníem fa temps.
És en aquest moment, revisant la documentació, quan advertim que la proposta de l'equip de Govern incompleix les bases que el mateix alcalde va aprovar en 2013. Entenem que la seua proposta és invàlida (il•legal inclús) i per tant anem a votar en contra.
Si l'han redactat malament o si no s'han llegit les seues pròpies bases és el seu problema, són 7 regidors i 3 d'ells volen cobrar molts diners, primer que aprenguen a fer el seu treball.
6. Durant el debat del plenari, la regidora del PP Estefania Sanz va posar de manifest un greu error de càlcul (més de 1000€) a la proposta de l'equip de Govern. Açò ve a referendar que aquest equip de govern no està treballant com cal, i que no són capaços ni de fer bé una simple multiplicació amb "excel".
7. Per tant, com que la proposta de l'equip de govern no era vàlida, no era consensuada, no era equitativa amb tots els xiquets del poble i, sobre tot, perquè considerem que la nostra era molt millor. Vam votar NO a la seua proposta. Però, curiosament, abans vam presentar una esmena segons la qual, si la seua no eixia acceptada, demanàvem eixe pressupost per a la nostra. I l'equip de govern va votar en contra. Pregunta: si tant miren pels xiquets del poble i tan transparents són, per què no votaren a favor de l'esmena? Només volien modificar el pressupost si l'opció elegida era la seua, només si la medalla era per a ells. Interès particular i no del poble. Enhorabona.
Un incís: l'esmena va ser rebutjada en rebre 7 vots a favor (ApC, Compromís, IXA, PP), 7 en contra (C.A.) i abstenció de les 2 regidores del PSOE (que també hauran de donar les seues explicacions). L'absència de Carmen Cervelló va ser decisiva, si ella haguera estat presumiblement s'haguera acceptat l'esmena.
8. Arribats al punt de la nostra moció. Ana López va exposar que era més equitatiu pujar el bon-llibre a tots els xiquets, beneficiant així a més famílies, no només als d'infantil. La nostra proposta era menys descabellada econòmicament, ja que no requerix d'una gran inversió extra (l'Ajuntament ja aporta 74580€, nosaltres proposem augmentar-la en 15mil €, l'equip de Govern volia augmentar-la en 15.900€ més l'errada de 1.700€ que feren als números segons les seues pròpies dades) per això insistim tant en el Banc de llibres, per fomentar la reutilització del material. A La Milagrosa no proposem Banc de llibres perquè usen ipads i en eixe cas proposem pujar-los el bon-llibre, igual que a tots.
Concretament nosaltres proposàvem bon-llibres de:
Infantil: 45€ (40 reberen en 2014)
Primària: 60€ (45 en 2014; 40 en la proposta de l'equip de govern)
ESO: 70€ (igual que 2014 i igual en la proposta de l'equip de govern)
9. Per tant no entenem la postura dels dos partits que votaren en contra: PSOE, que argumenta que ells volen llibres gratuïts per a tots i no sols uns pocs (però no expliquen com ho volen fer) ni la de Ciutadans per Alberic, que no argumentà res, llevat de la infantil pataleta de «com no ix el que jo vull ja no juguem...»
Aquesta actitud infantil, immadura i de falta de responsabilitat en l'exercici del càrrec que sustenten alguns dels nostres polítics, que només voten a favor del que ells proposen, és el que ha fet que isquen perdent les famílies del poble amb xiquets en edat escolar.
10. Famílies del poble, agraiu a l'ego del Sr Carratalà que cap proposta s'haja aprovat.
Grup Municipal d'Alberic pel Canvi