Alberic localitzarā i investigarā la fossa comuna del cementeri

Viernes, 5 de octubre de 2018 | e6d.es
• La mociķ va ser aprovada per unanimitat per tots el grups del consistori Ciutadans per Alberic, PSOE-PSPV, IXA-Som Alberic, Compromís, PP i Alberic pel Canvi

 
El ple del dia 4 d'octubre de 2018 l'Ajuntament d'Alberic, va aprovar la moció presentada per Compromís perquè s'indague i localitze la fossa comuna del cementiri d'Alberic, on probablement es troben set condemnats a mort després de la Guerra Civil. La moció va ser aprovada per unanimitat per tots el grups del consistori (Ciutadans per Alberic, PSOE-PSPV, IXA-Som Alberic, Compromís, PP i Alberic pel Canvi). La moció es recolza a la recent Llei 14/2017 de 10 de novembre de la Generalitat Valenciana sobre la Memòria Democràtica i convivència de la Comunitat Valenciana, aprovada per les Corts, que preveu que les entitats locals impulsen costat de la Conselleria la dignificació d'aquestes fosses.
Les persones suposadament enterrades en aquesta fossa van ser afusellades el 21 de juny de 1939 i dipositades al cementeri d'Alberic en una fossa comuna sense cap tipus d'identificació.
Francesc Xavier Marínez, portaveu de Compromís per Alberic, ha explicat que “alguns dels familiars d'aquestes persones van demanar empara a aquest grup municipal de Compromís perquè l'ajuntament faça possible la recuperació de les restes dels seus éssers estimats i donar-los un descans digne”.
Compromís per Alberic


 

._000436


._000518