Alberic i Algemesí aposten per Jove Oportunitat, un programa de l'IVAJ per a fer front a l'abandó escolar

Jueves, 13 de diciembre de 2018 | e6d.es
• Amb accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis

.-000472

._000436
El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha presentat la tercera edició de Jove Oportunitat (Joop), un programa de l'IVAJ i del Fons Social Europeu, destinat a reintegrar en el sistema educatiu i motivar a joves que han abandonat els estudis.
En la trobada han participat representants de 19 ajuntaments: Alaquàs, Alberic, Alboraia, Aldaia, Algemesí, Bellreguard, Benigànim, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Canals, La Pobla de Farnals, La Pobla de Vallbona, Lliria, Meliana, Mislata, Quart de Poblet, Vilamarxant, Xàtiva i Xirivella així com de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés i de la Mancomunitat de L'Enova, interessats en l'engegada del programa o el seu manteniment en 2019.
L'IVAJ ja ha organitzat sengles trobades per a municipis de Castelló i d'Alacant, dins del programa de municipalizació de les polítiques de joventut.
Jove Oportunitat -JOOP- és un programa dissenyat i organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut l'objecte del qual és la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. S'insereix en l'Estratègia Europea 2020 que ha fixat com a meta la reducció de l'Abandó Educatiu Primerenc (AET), una situació amb gran incidència a la Comunitat Valenciana.
G.V.