Alberic homenatja a Josep Lluís Doménech en posar el seu nom a la Biblioteca Municipal

Viernes, 14 de septiembre de 2018 | e6d.es
• L'acte se celebrarà el dissabte, a partir de les 12 hores, en la Biblioteca Municipal

._000577
Alberic viurà el dissabte 15 de setembre un emotiu acte de record i reconeixement a una de les seues figures intel•lectuals més importants. La Biblioteca Municipal passarà a denominar-se Josep Lluís Doménech per a situar a l'insigne escriptor en la memòria local, posicionant el seu nom en l'emblemàtic emplaçament de promoció de la lectura i l'estudi. L'acte se celebrarà a partir de les 12 hores en la biblioteca, situada en el carrer Pintor Ribera, número 5, i comptarà amb la presència de la vídua del literat; l'alcalde d'Alberic, Toño Carratalá, diferents regidors de l'equip de govern i la corporació; la secretària i diferents membres de la Acadèmia Valenciana de la Llengua; l'alcalde de Tous, Cristóbal García; i el president de l'Associació de Cronistes Oficials del Regne de València.
La junta de govern formada pels membres de Ciutadans per Alberic i el PSPV-PSOE va decidir poc després de la defunció de l'escriptor que la Biblioteca Pública Municipal de la localitat portara el seu nom. A més, el consistori també va acordar el lliurament, a títol pòstum, del màxim reconeixement que preveu el municipi, el dels Premis del 9 d’Octubre. Doménech va nàixer a Alberic en 1952 i sempre va mantenir una excel•lent vinculació amb la localitat, a la qual va vincular culturalment el seu nom durant dècades. L'ajuntament vol amb el nomenament que la localitat recorde per sempre a una de les persones que més han afavorit a la projecció cultural d'Alberic.
Nombrosos representants del món de la política i la cultura van assistir tant a la seua vetla com a la posterior missa, cas del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Segons va argumentar l'alcalde del municipi, Toño Carratalá: “Alberic va quedar desolat amb la defunció de Josep Lluís Doménech perquè pocs com ell van contribuir a donar a la cultura d'Alberic un caràcter contemporani i sòlid. Mai va rebutjar una participació cultural i sempre va ser un referent al que acudir quan de literatura o llengua es parlava en la nostra localitat. És per açò que està molt justificat l'actual nomenament de la Biblioteca Municipal”.
Doménech, que era llicenciat i doctor en Psicologia i llicenciat també en Filosofia i en Ciències de l'Educació, comptava amb una trajectòria dilatada, sempre vinculada a la docència i l'educació.  Era acadèmic de la Acadèmia Valenciana de la Llengua des de juny del 2001 i entre les seues recerques es troben estudis sobre la situació del valencià en l'ensenyament, la presència social dels mitjans de comunicació i la influència social de la televisió. Entre altres càrrecs també va ostentar la vicepresidència de la Societat Valenciana de Psicologia, i la participació en el Consell Assessor del Llibre de la Generalitat i de la Junta de Govern de l'Associació de Cronistes del Regne de València, a més de director del Consell de redacció de la revista Psicologia i Pedagogia. Va ser premiat per la Generalitat per la seua contribució a la normalització lingüística del valencià i era autor de llibres de diferents temàtiques i gèneres com la poesia, assaig, llibres de text o diccionaris.
Ajuntament d'Alberic


 

._000436


._000518