Alberic homenatja a José Cubells pel seu més de mig segle de treball municipal

Martes, 10 de octubre de 2017 | e6d.es
• El lliurament de les Distincions d'Honor del 9 d’Octubre a Alberic van tornar a mirar enguany al passat

._000436
.
._000049
El lliurament de les Distincions d'Honor del 9 d’Octubre a Alberic van tornar a mirar enguany al passat per a reconèixer la labor desenvolupada per José Cubells Martínez, que va estar treballant en l'ajuntament durant més de cinquanta anys. El consistori va voler homenatjar a l'antic treballador i li va lliurar una placa commemorativa. No obstant açò, la primera sorpresa va arribar per part de l'equip de govern municipal, que va voler recordar i preparar-li un homenatge pòstum a Pascual Carratalá, pare de l'alcalde, per la seua labor en la Creu Roja d'Alberic. Un dels seus néts, entre plors i aplaudiments d'un Saló de Plens abarrotat, va ser l'encarregat d'arreplegar un ram de flors per a la família. Cubells, per la seua banda, va ser el segon protagonista, a qui se li va voler reconèixer com el professional que més anys ha treballat amb total dedicació al servei de la població. Abans del lliurament de la placa commemorativa, el periodista de Levante-EMV Pascual Fandos li va dedicar unes paraules.
Després va ser el torn ja de les Distincions d'Honor del 9 d’Octubre, que premiava aquest anys a l’Associació de Pintors i Artistes Locals d’Alberic en l'apartat cultural, el Club Esportiu Alberic Promeses en l'esportiu i a David Iborra Cebriá en assumptes socials. Segons va afirmar Iborra en el moment de recollir la distinció: “Sempre recordaré aquest moment. Alberic és més que el meu poble i rebre aquesta gratitud suposa un motiu d'orgull tant per a mi, com per a tots els que m'acompanyen dia a dia”. David Iborra és una autèntica eminència en el món de la cirurgia mèdica. Nascut el 3 de setembre de 1975 es va llicenciar en Medicina i Cirurgia en la Universitat de València en 1999 i amb el temps s'ha especialitzat en cirurgia general i aparell digestiu. Actualment és cirurgià en l'Hospital Universitari de la Ribera i integrant de l'equip de cirurgia en coloprotologia i laparoscòpica avançada.
La presència dels artistes i els representants de l'escola de futbol va omplir l'estrada de desenes de veïns i veïnes. Per la seua banda, l'associació local de pintors integra al voltant d’una vintena d'afeccionats a l'art de diferent procedència. De recent creació, alguns d'ells són llicenciats en Belles Arts, mentre unes altres porten ja una vida d'autoformació. En l'homenatge en l'ajuntament, finalment, van estar molts dels representants de la puixant escola de l'Alberic Promeses, que aquesta campanya comptarà amb dos conjunts querubins, dos prebenjamins, tres benjamins, tres alevins, dos infantils, un cadet i dos juvenils, a més del amateur. Va tancar l'acte l'alcalde, Toño Carratalá, qui va llançar un missatge de reivindicació a favor de les arrels valencianes i espanyoles i va centrar el seu discurs en la unitat com a poble i com a país, posant com a exemple als ahir premiats amb les Distincions 9 d’Octubre d'Alberic.
Ajuntament d'Alberic
Fotos: Eduardo Sala i Ajuntament d'Alberic