Alberic ha viscut unes frenètiques Falles de 2018 amb la figura de Fallera Major Local per primera vegada

Martes, 20 de marzo de 2018 | e6d.es
• Una carcassa de la mascletà va produir tres ferits lleus

._000577
Frenètiques Falles 2018 han viscut en Alberic, per la quantitat d’actes celebrats, on enguany estrenava Junta Local Fallera, i es va nomenar per primera vegada a la figura de Fallera Major Local, en la persona de María José González Monzó, de la Falla El Corral, i la seua Cort d’Honor.
En aquest Dia Gran, Alberic va celebrar abans de la Cremà, dos actes molt emotius, a les 12 del migdia la Santa Missa, en honor a Sant Josep, i la tan esperada Mascletà de la Pirotècnia Artana, que cada any deixa boca-badats a la gran multitud d’alberiquenys, visitants, i a Fallers i Falleres.
La Mascletà que es va disparar, en avinguda de la Ribera Alta, i per ampliar la seguretat, més enllà que marca la llei, enguany s’ha desplaçat més de 90 metres cap a la rotonda d’eixida a l’autovia cap Albacete, devia haver començat a les 14 hores, es va demorar 25’, fins arribar-a la dotació de Bombers del Parc d’Alzira,
La seguretat enguany estava formada per part de la Policia Local, amb 1 Oficial i 5 agents, Protecció Civil amb 7 Voluntaris d’Alberic i Benimuslem, Assistència Sanitària amb una Ambulància medicalitzada amb 2 infermeres, i sota la supervisió del Cap de la Policia Local, i del Regidor de Seguretat Ciutadana David, Garcia, i de l’alcalde d’Alberic Tonyo Carratalà.
Pirotècnia Aitana va disparar, una magnifica mascletá, que comparada per la quantitat de pólvora utilitzada, estava per dalt de la meitat que se sol utilitzar en la Capital del Cap i Casal, València, distribuïda per la llarga i ampla avinguda.
En el tram final del terratrèmol, una carcassa va explotar a terra i part d’ella va anar prop d’on es trobaven a més de 90 metres, Tonyo Carratalà, Josep Puig, Regidor de Falles, María José González Fallera Major Local i la seua Cort d’Honor, Falleres Majors i Infantil, així com els Presidents de les Comissions Falleres d'Alberic.
De resultes d’axó, Tonyo Carratalà, María José González, i un xiquet, foren atesos, de ferides lleus en la mateixa ambulància.
Tonyo Carratalà, comentava per al Seis Doble, “pareix que una bateria aèria ha explotat en terra i va tirar carcasses a més de 90 metres, quan la llei marca 35 metres, la distància de seguretat, és a dir en un radi d’acció màxima. No obstant repassarem tot el que ha passat amb, quant tinga-m els informes demanats, i prendre les mesures que fase-n falta per millorar encara mes, la seguretat de les persones.”
Els operaris de Pirotècnia Aitana, havien supervisat i augmentat les mesures de seguretat de sosteniment de les bateries, però segurament l’aire que va fer en eixe moment del tram final, el que es denomina efecte fumeral i va tombar alguna de les bateries disposades per a foc aeri.
La Mascletà de Falles en el Dia de Sant Josep d’Alberic, atrau molta gent de fora, ja que la consideren icona de la Ribera en mascletades, superada, per la que es fa a València, i consideren a la Pirotècnia Aitana, una de les millors del seu ram, i el seu responsable, estava ahir abatut pel que havia passat, i que no seu explicava.
Eduardo Sala (text i fotos)
 


._000436