Alberic celebra el tradicional concert en les Festes a Sant Llorenç

Sábado, 4 de agosto de 2018 | e6d.es
• A càrrec de la Societat Unió Musical d’Alberic

._000577
El divendres 3 d’agost de 2018, es va celebrar en la plaça Constitució d’Alberic, el tradicional Concert a càrrec de la llaurada Banda de Música Societat Unió Musical d’Alberic, que obri els actes en Honor a Sant Llorenç, Patró del poble d’Alberic.
Per aquestes dates del 2017, en El Seis Doble, vaig publicar, “un homenatge més que merescut a la Societat Unió Musical Alberic, guanyadors del Primer Premi del 131 Certamen Mundial de Bandes de Música de València, celebrat el 23 de juliol 2017 en el Palau de la Música de València abrigats per més de 800 veïns d'Alberic.
El resultat final va ser conseqüència de la tenacitat, sacrifici, treball, i la il•lusió de posar en lletres d'or a la S.U.M. Alberic, en un Certamen on havia aconseguit en la Secció d'Honor, el 3r Premi en 2011, 2n Premi en 2007, 2013 i 2015, amb la batuta del seu Mestre i Director Daniel Ferrero Silvage, i com a President, a un gran músic, humil i sempre pendent de les necessitats dels músics de la banda, Quique Alonso.”
Res ha canviat, ja que continuen treballant amb la mateixa il•lusió, recolzats en aquestes dates per músics d’Alberic, que treballen fora, com el cas de Vicent Riera.
Present en aquest acte, Toño Carratalà, alcalde d’Alberic, i acabat de vindre del seu viatge de cassat de poc, acompanyat per la regidora Núria Salom i el regidor David Garcia, i com a músic el regidor Josep Puig, al costat del músic i president de la S.U.M. d’Alberic, Quique Alonso.
Per aquesta nit un poc calorosa, davant d’una bona presència d’alberiquenys amants de la música i tradicionals en els concerts, escoltarem una selecció d’obres conegudes, que dirigides pel Mestre-Director Daniel Ferrero Silvage, ens van oferir el següent,
PROGRAMA:
.- Luchando. Pasdoble, de Fernandp Tormo Ibáñez.
.- Manolete. Pasdoble, de Pedro Orozco González.
.- El Triangulo de las Bermudas. Poema simfònic, de José Alberto Pina.
3 temps: El triangulo, la leyenda. Bermuda, la Isis del amor eterno. Final.
.- El tío Canyitas. Pasdoble, de Ricardo Dorado.
.- Danzón nº 2. Obra Simfònica per Orquestra, del mexicá, Arturo Márquez.
.- Lagartijilla. Pasdoble, de Jose Maria Martín Domingo.
.- Del Perello a Catarroja. Pasdoble, de F. Serrano
.- Villenerias. Pasdoble, de Joaquin Francés.
.- Himne d’Alberic, del Mestre Moltalvà i Mestre Rivero.
.- Himne de la Comunitat Valenciana, del Mestre Serrao i Mestre Thous
Els actes a Sant Llorenç continuaran dimecres 8 d’agost, celebrant la Tradicional Nit del Meló (d’alger). Taller i Concurs de Farolets fets de meló d’alger. Sopar popular, i a partir de les 12 de la nit, repartiment de tallades de meló d’Alger.
El divendres 10 d’agost Festivitat de Sant Llorenç, Patró d’Alberic, tindrà lloc la Missa Solemne a les 19,30 h., en la Parròquia de Sant Llorenç, i a la seua finalització, processó pels carrers d’Alberic.
Eduardo Sala, text i fotos


 

._000436

._000536