Alberic celebra el Dia de la Comunitat Valenciana amb l’entrega dels Premis 9 d’Octubre

Miércoles, 10 de octubre de 2018 | e6d.es
• Guardonats 2018: Amèlia Ortiz, Vicente Giménez, Manuel Pérez, Club Taekwondo Alberic i Jaume Martí

._000577
El 9 d’octubre del 2018, data en què els valencians i valencianes celebren el Dia de la Comunitat Valenciana, el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alberic es va omplir d’alberiquenys, per acompanyar als guardonats dels Premis 9 d’Octubre 2018.
Toño Carratalà, alcalde d’Alberic, presidia la taula presidencial, i acompanyat pels regidors de l’equip de govern, Josep Puig, Charo Lázaro, Liliana Palència, Núria Salom, David Garcia, Maria Dalmau, Maria Isabel Aleixandre. Regidors d’IXA, Miquel Àngel Pallarés, Eduardo José Sala. Regidora del PP, Estefania Sanz. Regidor de Compromís, Francesc Xavier Martínez. Regidor Alberic pel Canvi, Alfonso Martínez.
Josep Giner, va ser l’encarregat de conduir amb mestria aquest acte, fent menció en primer lloc del perquè se celebra aquest Dia de la Comunitat, en referència al fet que el 9 d’octubre del 1238, el Rei Jaume I va entrar en la ciutat de València, sent una data històrica com a naixement del poble valencià.
Els Premis 9 d’Octubre, són un reconeixement per part de l’Ajuntament d’Alberic per a fer un homenatge a ciutadans o associacions que han realitzat una llavor important, tant social com esportiu.
Premi Esport Col•lectiu. Club Taekwondo Alberic.
Des de 1.990 que van començar la seua activitat han passat molts esportistes, i com a organitzadors de competicions i esdeveniments esportius, és el club que més competicions ha organitzat en els seus 35 anys que té d’història la Federació Valenciana de Taekwondo.
Premi Esport. Individual. José Manuel Pérez Mas.
Va entrar en 1964 a formar part del Club d’Escacs d’Alberic, fins a l’any 2015, que va formar l’Escola d’Escacs que porta el seu nom, i pel que han passat molts xiquets, i dels que pensa que, “en l’àmbit escolar, un alumne que juga als escacs guanya en confiança i aprén que acumular xicotets avantatges, principi bàsic en el tauler, li servirà per a aconseguir el seu objectiu final d’aprenentatge en altres matèries lectives.”
Premi de Cultura. Vicent Giménez Chornet.
Doctorat en Història. Professor Titular en la Universitat politècnica de València, àrea de documentació. Director del Màster Oficial en Gestió Cultural per la Universitat Politècnica de València. President de l’Associació Valenciana d’Especialistes en informació, AVEI. Secretari de la Federació Espanyola de Societats d'Arxivística, Biblioteconomia, Documentació i Museística. Director de Mètodes d'Informació, editada pel Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, entre altres, ja que el seu currículum dona per a molt més.
Premi a la trajectòria professional. Jaume Martí Miravalls.
Professor titular de Dret Mercantil en la Universitat de València, sent en 2010 Premi Extraordinari de Doctorat. Doctor en Dret per La universitat de València, amb sobre salient. Cum Laude, Tesis amb menció europea i Premi Extraordinari de Doctorat en 2010. Màster en Dret de l’Empresa, i un ampli historial en investigació i docent.
Premi de Ciència i Investigació. Amèlia Ortiz Gil.
Doctora en Ciències Físiques. Ha participat com a professora en diversos cursos de la UV, entre ells “L’Aula del Cel: iniciació a la Didàctica de les Ciències Experimentals, Màster 2009,i en la València International University (VIU) (Màster d’Astronomia i Astrofísica). Des del mes de juny, es Coordinadora Nacional de Divulgació per a Espanya de la Unió Astronòmica Internacional, a més d’exercir com a Tècnica Superior de Laboratori en l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València.
Després de donar el trofeu als premiats, Toño Carratalà, alcalde d’Alberic, va donar les gràcies a les Associacions i veïns i veïnes, i “aquest és el dia dels valencians i valencianes, el gran dia del nostre poble, i en Alberic el celebrem amb molt d’orgull, un dia que significa tot la nostra identitat com a poble. Fa 40 anys els valencians apartaren les seues diferències per a unir-se i defensar la nostra identitat com a valencians, hui vull fer una reivindicació de poble, perquè Alberic es poble, i se sent orgullós de ser poble valencià. Un poble amb identitat pròpia.”
Eduardo Sala, text i fotos

 

._000436


._000518