Alberic aspira a premis per la seua aposta pels espais verds urbans

Domingo, 13 de octubre de 2019 | e6d.es
• Toño Carratalá: “Esta candidatura forma part d'un projecte més ambiciós en el qual ens endinsàrem ja fa diverses legislatures i que busca fer d'Alberic un municipi més habitable"._000436
Alberic ha presentat la seua candidatura al programa 'Viles en Flor', una iniciativa de l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (Asfplant) que es desenvolupa amb el suport de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València i que pretén fomentar el desenvolupament sostenible de la infraestructura verda urbana. L'alcalde del municipi, Toño Carratalá; l'edil d'Urbanisme, Liliana Palència; i els treballadors de l'equip de jardineria local van rebre al jurat del col•lectiu naturista conformat per José Vicente Úbeda, tècnic de medi ambient de la Diputació de València ; el professor José Francisco Ballester-Olmos i la coordinadora Rosa María Muñoz. De la presentació es va encarregar l’enginyer tècnic agrícola i comercial Emilio Martí, que va realitzar un complet anàlisi de tots els jardins i zones verdes del municipi.
Segons expressa l'alcalde alberiqueny, Toño Carratalá: “Esta candidatura forma part d'un projecte més ambiciós en el qual ens endinsàrem ja fa diverses legislatures i que busca fer d'Alberic un municipi més habitable. Estem enfortint les nostres zones verdes, amb la Muntanyeta com a símbol. Un pulmó mediambiental que resumeix la nostra filosofia i que s'ha protegit en els últims anys amb la prohibició de circular pel paratge amb vehicles motoritzats. Ara és un enclavament per a la ciutadania. Subvencionem la compra de vehicles elèctrics i bicicletes i ampliem les zones per a vianants per a afavorir pràctiques saludables. Volem ser un referent de la sostenibilitat”. Alberic està percentualment per damunt, pel que fa a les zones verdes, de la mitjana espanyola.
El veredicte de l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana es donarà a conéixer el pròxim 25 d'octubre, a Torrent. S'atorgaran allí distintius que premien la promoció de les zones verdes urbanes. 'Viles en Flor' busca promoure la protecció, millora i posada en valor dels espais verds en els municipis valencians i contribuir amb això a millorar la qualitat de vida dels seus habitants i la seua cohesió social, a més de millorar la imatge dels municipis i els seus encants de cara a visitants i turistes. La iniciativa també compta amb els objectius de generar espais de formació, reflexió i debat entorn de la gestió sostenible dels pobles i ciutats i promoure els espais verds com a punt de trobada de relacions socials intergeneracionals, a més de millorar la consciència social cap a les polítiques de sostenibilitat ambiental i la potenciació dels espais verds urbans.
Ajuntament d'Alberic

._000006VD