ACEAL Alginet treballa per al comerciant i l'empresari en la revitalització de la seua empresa

Miércoles, 9 de julio de 2014 | e6d.es
• Porten més de 20 anys assessorant administrativament i jurídicament als seus associats

._000256

Entrevista a Imma Pavia i Enrique Vivens._000303
Treballar per als demés sempre dona una gran satisfacció, encara que de vegades este esforç no es reconeix ni es valora. Però els membres de la Associació de Comerciants i Empresaris d’Alginet (ACEAL) saben que treballar per unificar el teixit empresarial i comercial de la seua ciutat es vital per sobreviure hui en dia. A la seu d’esta organització han rebut a El Seis Doble, Enrique Vivens, vocal i encarregat de campanyes, i Imma Pavia, vicepresidenta d’ACEAL, per contar-nos un poc de la història de l’associació i quins són els objectius i projectes que tenen per davant. Reconeixen que la salut de l’empresariat i comerç local encara travessa per una situació complicada, però  comença a estabilitzar-se i “prompte passarà a planta”. En vint anys de treball continuen assessorant als seus associats i sempre busquen impulsar i revitalitzar els establiments i les empreses de la seua ciutat. Amb tan sols una quota de huit euros mensuals intenten crear events i esdeveniments per atraure més potencials clients als seus associats. Treballen en campanyes de conscienciació per a que els veïns facen les seues compres a Alginet i d’esta forma donar vida als botiguers i empresaris locals.
Entre 130 i 150 socis formen o han format part d’ACEAL, el que suposa quasi un 42% dels comerços i empreses locals. Cada dos mesos posen en marxa alguna iniciativa participativa per als associats; a primers d’any comencen amb la campanya de Reis, després San Valentín, la Fira del Llibre i la Cultura, l’actual Ruta de la Tapa i la SOC d'Alginet "Fira del Stock, Oci i Cuina d'Alginet", una de les més reconegudes en tota la comarca. Este passat cap de setmana ha començat la 2ª edició de la Ruta de la Tapa en la què participen un total d’11 hostalers. Fins a l’1 d’agost els visitants tenen l’oportunitat de degustar les tapes més tradicionals i innovadores, cada dijous i divendres. A més, els participants poden guanyar un premi de 100 euros, complimentant una cartilla amb els segells dels locals que formen esta ruta.
Pizzeria Venezia, Cafeteria Pipa, Bar Ca Salvador, Aquites, Cervesseria Dimoni, El Racó de Mer, Sènia, Restaurante Pepe, Restaurante l’Habana, K’neus i Restaurant Casa Luis són els onze locals participants i amb este primer cap de setmana ja han superat totes les espectatives. Des d’ACEAL estan també satisfets i orgullosos al comprovar que les seues iniciatives, amb els suport de tots els seus associats, aconseguixen èxits que permeten revitalitzar els comerços i empreses de la ciutat d’Alginet.
J.M.O.