A l'Hospital de la Ribera este matí hi havia 36 pacients a l'espera de llit en planta

Lunes, 8 de enero de 2024 | e6d.es
• El sindicat CSIF destaca la pressió en urgències en diversos hospitals valencians

._000723
El sindicat CSIF insta Conselleria de Sanitat a reforçar amb més personal centres de salut i hospitals i a multiplicar les campanyes de conscienciació i prevenció davant l'increment de la pressió als hospitals de la Comunitat Valenciana. La central sindical destaca que el nombre de pacients que acudixen per patologies respiratòries vinculades a grip o covid cada vegada és major i la situació pot empitjorar.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la càrrega assistencial als hospitals ha augmentat per l'extensió de les patologies citades i perquè molts pacients acudixen directament, en gran manera per la dificultat per a obtindre cita en els centres de salut, que es demora fins a dues setmanes.
El sindicat assenyala que, per exemple, a l'hospital de la Ribera este matí hi havia 36 pacients a l'espera de llit en planta. Este fet se suma a l'escassetat de personal, que es complica perquè l'existent ha d'atendre alhora eixos 36 pacients preingresats i als qui entren per la porta d'Urgències.
La central sindical continua apuntant que a l'Hospital General de València hi ha 37 pacients instal·lats en la Unitat d'Hospitalització Transitòria a l'espera de llit en planta. En esta mateixa situació es troben 18 persones en el Clínic de València, 10 en La Fe o cinc a Gandia.
CSIF assenyala que a la província de Castelló, hospitals com el de La Plana han començat a doblegar llits a les habitacions per a pal·liar els problemes derivats de la falta d'espai i, en estos moments, les esperes per a rebre atenció en el cas de les patologies no urgents superen les cinc hores de mitjana.
La situació s'estén a les instal·lacions d'Atenció Primària, on en recintes com el centre de salut *Palleter de la capital de La Plana durant les primeres hores d'este dilluns, únicament entre les 8 i les 10.00 hores, els professionals destinats al servici d'Urgències han atés un total de 37 pacients. En eixa mateixa franja han atés una trentena de pacients a l'hospital de Sagunt, també en Urgències.
CSIF, davant esta conjuntura que es repetix any rere any en esta època, ve demanant més mesures de conscienciació des del mateix inici de la campanya de vacunació, que va tindre lloc el 16 d'octubre, i un reforç de plantilla per a dur-lo a terme i de cara a les complicacions en els mesos hivernals.
La central sindical considera que ara, i de cara a les pròximes setmanes en què els contagis previsiblement augmentaran després de les trobades nadalenques i la baixada de temperatures, resulta imprescindible un increment de personal, tant en centres de salut com en hospitals.
CSIF subratlla, en esta línia, que l'atenció primària ha d'estar ben dotada de recursos per a atendre els pacients i evitar que estos es desplacen directament a hospitals i saturen Urgències. El sindicat considera “inadmissible” que la cita prèvia s'estiga donant ja en centres de salut per a finals de mes.
CSIF