A l’Alcúdia s’instal·larà un espai per a 200 gossos, amb una inversió de 557.000 euros i un cost anual de 180.000 euros

Lunes, 31 de enero de 2022 | e6d.es
• Prompte estarà en marxa el servei de recollida i control per a animals abandonats a la Ribera

._000836

._000851

 
 
 

Ha tingut lloc a Alzira, en la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta, la signatura del conveni per a la prestació conjunta del servei de recollida d'animals abandonats. Un projecte conjunt entre el Consorci de la Ribera i les mancomunitats de la Ribera Baixa, Ribera Alta i Safor, així com de l'Ajuntament de Cullera i dels ajuntaments de Tavernes de la Valldigna i de l'Alcúdia, que cedeixen els terrenys per a la construcció dels dos nuclis zoològics amb què comptarà el servei. En l'acte ha estat present el secretari autonòmic Roger Llanes.
A la comarca de la Ribera Alta, l’Ajuntament de l'Alcúdia ofereix la possibilitat de situar unes instal.lacions del nucli zoològic en un dels polígons industrials del municipi, mitjançant la cessió de més de 4.000 m2 de sòl, que es convertirà en un espai per a 200 gossos, amb una inversió de 557.000 euros i un cost anual de 180.000 euros.
L’altre nucli zoològic estarà situat en Tavernes de la Valldigna, en la comarca de la Safor. Els municipis de la Ribera que ja s'han adherit expressament al servei són els següents: Albalat de la Ribera, l'Alcúdia, Alfarp, Algemesí, Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Càrcer, Carlet, Corbera, Cotes, Cullera, l'Énova, Favara, Fortaleny, Gavarda, Guadassuar, Llaurí, Llombai, La Pobla Llarga, Polinyà de Xúquer, Rafelguaraf, Real, Riola, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous, Castelló.
Les Mancomunitats de la Ribera Alta, de la Ribera Baixa i de la Safor tenen experiència en la prestació del servei de recollida d'animals abandonats, a través d'una empresa externa. No obstant això, a la vista de la creixent sensibilitat social pel benestar dels animals, on cobra importància, més enllà dels cost i eficiència del servei, la transparència en el desenvolupament de l'activitat, diversos municipis han traslladat a les mancomunitats la conveniència de valorar altres alternatives per a donar resposta a la demanda social.
Atenent estes peticions efectuades, les Mancomunitats han dut a terme un procés d'anàlisi de la viabilitat de la prestació del servei de recollida d'animals abandonats mitjançant la fórmula de gestió directa per la pròpia entitat, amb col·laboració amb entitats protectores.

E6D

 

._000852

._000853