25 sanitaris i bombers participen en les pràctiques del nou helicòpter de la base provisional a Alzira

Jueves, 4 de agosto de 2022 | e6d.es
• En un futur, el Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) s’instal·larà en la zona del Torretxó Baix, junt al nou edifici de la Policia Local

._000759
L'increment dels rescats en alta muntanya des que va finalitzar el confinament i el fet que els paratges naturals d'Alzira, tant a La Casella com a La Murta, siguen el lloc on més salvaments d'altura es fan de tota la província de València, ha fet evident la necessitat d'una pista d'aterratge d'emergència més accessible a la ciutat.
Per aquest motiu, s'ha posat en marxa un heliport en la zona del Tulell que reduirà notablement el temps en efectuar un rescat i traslladar a l'accidentat a l'Hospital de la Ribera.
Fins al moment, els helicòpters aterraven a la Muntanyeta de Sant Salvador, però l'afluència de visitants i vehicles en la zona, dificultaven l'accés dels professionals. La situació no va millorar quan, posteriorment, es va utilitzar una altra zona on hi havia complicacions amb la cobertura.
Este heliport provisional s’utilitzarà fins que la unitat del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) puga instal·lar-se en les instal·lacions preparades per a les emergències que té projectades l’Ajuntament d’Alzira en la zona del Torretxó Baix, junt a la nova central de la Policia Local d’Alzira.
En estes pràctiques han participat 25 persones, entre membres del GERA i sanitaris, que durant una jornada han realitzat diversos simulacres en el nou helicòpter destinat a esta instal·lació provisional.
E6D
 

._000841

._000853