| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 29/08/2016

POBLACIONS » Sueca » Homenatges i celebracions

2022: Centenari del naixement de Joan Fuster a Sueca

L'Ajuntament de Sueca i la Càtedra Joan Fuster preparen la commemoració de l'efemèride


._000258


._000349
 
El 2022 es commemorarà el centenari del naixement de l'escriptor Joan Fuster (Sueca 1922-1992). Es tracta d'una data especialment significativa en la història valenciana contemporània, que l'Ajuntament de la ciutat on va transcórrer la vida de l'escriptor i la Càtedra Joan Fuster, de la Universitat de València, volen celebrar amb la realització d'una extensa sèrie d'activitats dirigides a un públic molt divers i ampli.
D'acord amb les dimensions de la gran obra literària i cultural que l'escriptor va dur a terme, les dues institucions volen vincular als actes del Centenari molts altres organismes, en una comissió que dissenye i duga a terme aquest programa per donar a la commemoració el ressò que mereix en distints àmbits.
«En una ocasió així no es pot actuar de manera improvisada i cal començar a fer projectes ja i aconseguir vies de cooperació des d'ara mateix» --ha declarat Raquel Tamarit, alcaldessa de Sueca--, «per la quantitat d'esforços i de recursos humans i econòmics que serà necessari fer coincidir. Fuster, per a Sueca, ha estat i ha d'estar  sempre per damunt de contingències polítiques, perquè és un dels fills més il·lustres de la ciutat, però també un dels personatges cabdals del segle XX al País Valencià, de tal manera que la seua figura ha de tindre el màxim reconeixement». 
Per la seua banda, el professor Ferran Carbó, coordinador de la Càtedra Joan Fuster, ha subratllat que caldrà comptar amb el concurs dels organismes acadèmics amb els quals va estar vinculat l'assagista i aconseguir donar a la commemoració el ressò necessari  amb els mitjans adequats.
L'Ajuntament de Sueca i la Universitat de València mantenen una línia de col·laboració de fa anys, sobretot a través de les iniciatives gestionades o llançades a través de la Càtedra Joan Fuster:exposicions, jornades d'estudi, publicació de llibres, realització d'audiovisuals, i d'altres.
Ajuntament de Sueca


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.