14 detinguts i 43 investigats en una operació contra el robatori de taronges

Viernes, 7 de junio de 2024 | e6d.es
• Els magatzems on es va introduir irregularment la fruita estan situats en diverses localitats la Ribera Baixa (Sueca, Corbera, Polinya de Xúquer, Albalat de la Ribera, Cullera i Sollana) i la Ribera Alta (Senyera, Pobla Llarga, Énova i Massalavés)

 

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l'operació *Kuncuat, deté i investiga als responsables del robatori de 123.673 quilograms de taronges. Es tracta d'un operatiu que es realitza durant tota la temporada de la taronja (novembre a juny) i que s'emmarca en el pla nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes.
La labor d'inspecció de la guàrdia civil en els establiments dedicats a la compra de taronja va permetre realitzar una anàlisi i seguiment al voltant de mil documents d'acompanyament i traçabilitat alimentària (DATA). Gràcies a eixos treballs, es va poder detectar que 263 d'eixos documents havien sigut falsificats per a introduir la taronja en magatzems regulars.
A partir d'eixe moment, els investigadors especialitzats en els robatoris en el camp (equips ROCA) tracten d'identificar tant als venedors de les mercaderies com a les possibles quadrilles de recol·lecció fraudulentes. Per a això es van emprar diverses estratègies, inclosa la utilització del Servici Aeri de la Guàrdia Civil (helicòpter).
Finalment, la investigació permet detindre a 13 homes i una dona (d'entre 21 i 47 anys i diverses nacionalitats) i investigar a altres 43 persones (32 homes i 11 dones de 16 a 74 anys i diverses nacionalitats). Se'ls atribuïxen més de 60 fets delictius, entre els quals es troben el delicte d'apropiació indeguda, furt, falsedat documental, usurpació de l'estat civil, estafa i frau a la seguretat social.
Estes persones haurien sostret 123.673 quilograms de taronja i els han sigut aprehesos 27.600 euros en efectiu fruit d'eixes vendes. També es van intervindre 263 DATA fraudulents.
Els magatzems on es va introduir irregularment la fruita estan situats en diverses localitats la Ribera Baixa (Sueca, Corbera, Polinya de Xúquer, Albalat de la Ribera, Cullera i Sollana) i la Ribera Alta (Senyera, Pobla Llarga, Énova i Massalavés).
Les diligències han sigut entregades en diversos Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Alzira i Carlet.
Guàrdia Civil