130 treballs opten als Premis Literaris Ciutat de Carlet

Domingo, 4 de octubre de 2020 | e6d.es
• Esta cinquena edició dobla el nombre d’originals presentats amb la incorporació d’un nou premi


._000779

Un any més se celebraran els premis literaris que cada any convoca la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Carlet, amb la col·laboració de l’editorial Neopàtria. Enguany, la cinquena edició, en són tres les modalitats convocades, el Premi de Narrativa Ciutat de Carlet amb un total de 34 obres presentades, el Premi de Poesia Xavier Casp, amb un total de 45 obres presentades i per primera vegada es convoca el Premi de Relat Breu Maribel Vendrell Mendoza al qual opten 51 relats.
El Premi de Relat Breu Maribel Vendrell vol fer un homenatge a la carletina que fou professora de literatura de l’IES Eduardo Primo Marqués de Carlet. Durant la seua llarga vida de professional docent inculcà a una gran part de la joventut l’amor per la literatura i la llengua i també l’empoderament de la dona i la lluita per la igualtat.
A mitjan octubre es reuniran els membres dels jurats de cada modalitat per a decidir els treballs guanyadors. Manel Alonso, Àngel Martínez i Almudena Pujol en poesia; Fernando Rodríguez, Maria Rosa Blàzquez i M. Alonso en narrativa i M. Rosa Diranzo, Núria Freixa i M. Alonso en relat breu, amb la presidència i arbitratge de l’alcaldessa M. Josep Ortega. A més de la dotació econòmica, les obres premiades seran publicades per l’editorial Neopàtria. El lliurament dels premis serà el dia 21 de novembre encara que en la situació actual provocada per la COVID-19 no es pot previndre quin tipus d’acte es farà. Es concretarà més endavant.
Segon els regidor responsable, Bernat Nogués, «la convocatòria de la cinquena edició dels Premis Literaris Ciutat de Carlet ha tingut una molt bona resposta amb una gran participació i es preveu també una gran qualitat, característica que ha estat una constant en totes les obres premiades en les anteriors edicions».
Ajuntament de Carlet

._000520

._000626