114 persones treballaran este estiu a Carcaixent dins del pla de Foment de l’Ocupaciķ Agrāria

Martes, 12 de julio de 2022 | e6d.es
• Es realitzaran tasques de neteja i de manteniment de camins i barrancs en tot el terme municipal

Durant els mesos de juliol, agost i setembre l’Ajuntament de Carcaixent donarà ocupació a un total de 114 persones; en concret, s’han contractat 99 peons i 15 capatassos que tindran un contracte laboral d’un mes a jornada completa. Aquests contractes seran possibles gràcies a la subvenció de 182.667€ que rep la localitat amb l'adhesió, un any més, al pla de  Foment de l’Ocupació Agrària impulsat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.
Aquest pla d’ocupació té un doble objectiu: d’una banda, pal·liar la desocupació agrícola eventual que es viu en les zones agrícoles durant la temporada d’estiu, a fi de garantir als treballadors aturats del règim agrari un complement de renda. I per una altra, dur a terme millores en les infraestructures del patrimoni rural i forestal.
Concretament, aquestes brigades agràries duran a terme tres projectes d’un mes de duració cadascun en els que s’inclouen tasques dirigides a la prevenció d’incendis, la prevenció d’inundacions, la neteja de barrancs i camins rurals, així com al manteniment i millora d’espais naturals com al paratge de l’Hort de Soriano i la Font de la Parra.
El procés de selecció que es va dur a terme a finals del mes de maig, tenia com a  requisit imprescindible estar inscrit al LABORA com a demandant d’ocupació i acreditar la condició de treballador agrari com a mínim 3 mesos durant l’últim any, ja que aquest programa d’ocupació està destinat a complementar la renda dels treballadors del camp durant els mesos d’inactivitat. La selecció del personal s’ha fet seguint els criteris de baremació que marca el Ministeri i que contempla alguns paràmetres com és el nivell de renda dels membres de la unitat familiar, tindre responsabilitats familiars, estar més temps aturat i no haver estat contractat en el mateix programa l’any anterior.
La Regidora d’Agricultura, Sara Diert, assenyala que es tracta d’un programa que “Ajuda als treballadors agrícoles en uns mesos d’atur al sector  i beneficia a la localitat, fent-la més habitable”. La Regidora també destaca la tasca de supervisió des del departament d’Agricultura i Medi Ambient, així com de la Guarderia Rural i agraeix la gran llavor de les persones que conformen aquest programa que avui mateix han acabat de netejar el Barranc de Sant Antoni.
Ajuntament de Carcaixent


._000006

._000626