1.110 recollides extraordinàries de mobles en la via pública a Carcaixent al llarg de 2018

Domingo, 30 de septiembre de 2018 | e6d.es
• Va habilitar-se un formulari online per a poder sol•licitar la recollida de trastos i altres deixalles en el domicili

._000565

._000570
Al llarg de 2018 l’Ajuntament de Carcaixent, a través de l’empresa municipal PROCARSA, ha realitzat 1110 serveis extra de recollida de mobles i trastos en la via pública. Donat l’augment creixent d’este tipus de conductes, des del consistori s’ha decidit fer un seguiment exhaustiu de les recollides extraordinàries i endurir la seua postura davant els comportaments incívics d’una part de la població.
Convé recordar que des de l'Ajuntament de Carcaixent es presta un servei gratuït de recollida de trastos i altres estris a través de l'empresa municipal PROCARSA els dilluns, dimecres, dijous i divendres.  Les persones interessades en fer-ne ús, solament han de cridar al telèfon 962430436 per convindre l’hora i punt de recollida amb els operaris. Com a novetat, a la web de PROCARSA s’ha habilitat un formulari per a que qui ho desitge puga sol•licitar la recollida de forma telemàtica.
Davant l’augment del nombre de serveis extraordinaris, s’ha realitzat un seguiment dels diferents casos on s'ha detectat que este tipus de pràctiques incíviques no estan radicades en zones concretes, sinó que estan esteses per tota la localitat i que els trastos comunament més arreplegats són mobles, matalafs i electrodomèstics. En concret, després del seguiment fet des de gener fins a agost resulta que s’han hagut de practicar 1110 recollides extraordinàries que suposen una despesa extra de 6.579€.
Per tal d’acabar amb estes conductes va augmentar-se la vigilància i se sancionarà a la persona que deixe trastos en la via pública. Així, va a iniciar-se un sistema d’alertes mitjançant cartells adhesius que avisen que la conducta no és apropiada i que està sotmesa a sanció. A més, s’han instal•lat diversos panells en punts concrets de la localitat recordant que està prohibit tirar trastos i enderrocs i que l’incompliment d’este fet està sotmès a sanció econòmica.
Per al regidor Carles Albert, responsable de l’Àrea de Neteja Viària, «estes pràctiques, que demostren l'incivisme d’una xicoteta però recurrent part de la ciutadania, emmascaren els bons hàbits de la resta del veïnat i donen com a resultat moltes vegades una imatge de Carcaixent que no és la real». A més, ha incidit, «s’ha tenir present que cridar al servei de recollida suposa un gasto extraordinari de neteja i coordinació del que es fan càrrec tots els contribuents».
Per este  motiu,  vistos els resultats, i tenint en compte que l'Ajuntament ja posa a la disposició dels ciutadans el servei gratuït de recollida 4 dies a la setmana junt al servei de l’Ecoparc obert de dilluns a dissabte, el regidor anuncia que va a continuant treballant-se en la conscienciació ciutadana per a intentar modificar estes conductes i, també, que va a actualitzar-se l'ordenança municipal per a adaptar-la a la nova situació. “L'Ajuntament té el deure de mantindre neta la ciutat, però la ciutadania també té l'obligació de contribuir a açò no embrutant-la ja que la ciutat és de tots”, conclou el regidor.
Ajuntament de Carcaixent