Arriba la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia 2017

Miércoles, 27 de septiembre de 2017 | e6d.es
• Com a novetat, enguany es podrà provar la carn de cocodril, cérvol, zebra o kobe

._000510
Divendres 6, a les 6 de la vesprada, serà la inauguració oficial de la 22a Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, a la que assistiran representants de les entitats patrocinadores junt amb l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, la corporació municipal i el president de l’Associació Fira Gastronòmica, Lluís Ribera. Tot seguit la fira quedarà oberta al públic.
La Fira se celebrarà durant els dies 6,7,8 i 9 d’octubre al parc de la Fira Gastronòmica de l’Alcúdia, en horari de 10 a 14 i de 17 a 22 h. Per als expositors i des de les 11 del matí fins les 12 de la nit per als espais de restauració. Comptarà amb 40 expositors i 14 espais de restauració amb 20.000 metres quadrats dedicats a gaudir dels sentits.
A més de la oferta tradicional de carns i embotits casolans, formatges, saladures, dolços i pans artesans o les bodegues valencianes, que tenen ja la seua clientela fidel a esta Fira, cada any procurem aportar noves propostes de qualitat. Enguany, contarem amb embotit artesà de Girona, Tòfones de la Tinença de Benifassà i les elaboracions amb carns exòtiques que ens duu la Granja El Rincón de Requena, on, per exemple, podran tastar hamburgueses d’estruç, de cocodril, de kobe, o de zebra. També com a novetat tindrem un espai per a Food Trucks, on trobaran Fish&chips, Hamburgueses, Focaccia de pollastre, figatells o dolços i café. En arribar a la Fira es poden adquirir bons per a accedir a les degustacions dels productes exposats, tant de menjar com de beure. El bo té un preu de 10€ i consta de 8 tiquets i s’acompanya de tastavins i plat. Els xiquets i xiquetes també tenen el seu espai en esta Fira, disposen d’una extensa zona amb atraccions variades i paradetes perquè els pares els “firen” algun detallet.
El parc de la fira Gastronòmica te un accés senzill, des de la rotonda d’entrada al poble des de la carretera de Guadassuar (on es troba l’institut Els Évols). Al voltant de a zona de Fira hi ha amples zones d’aparcament, tant als carrers del voltant com a solars municipals molt propers, condicionats per a l’estacionament durant estos dies.

Els concursos de Putxero i Postres de Kaki
Enguany el Concurs de Putxero Valencià i postres de Kaki de la Ribera, organitzat per l'Associació Fira Gastronòmica, se celebrarà en passar Fira, el dilluns 16 d'octubre. Este concurs sempre es fa en dilluns, per major disponibilitat dels restauradors, ja que normalment és el seu dia de tancament, enguany, en caure en dilluns el 9 d'octubre, l'hem passat al dilluns següent. El concurs que es presenta pretén difondre entre el gran públic, amb la col•laboració dels més importants professionals de la restauració valenciana, un plat magnífic i tradicional de la gastronomia valenciana. Al mateix temps es va a estimular la creativitat dels participants invitant-los a dissenyar uns postres amb el nostre KAKI de la Ribera del Xúquer.
E6D