| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 05/10/2022

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Entrevistes » Notícies del sector

Toni López: “La problemàtica en el món de la restauració no té solució ràpida”

“La situació actual ens té que fer prendre decisions importants per a tindre viabilitat als negocis”


Al diari digital El Seis Doble seguim agafant el pols als representants de l’hostaleria alzirenya. Fa uns dies conversarem amb diversos restauradors que ens van exposar la difícil situació que travessa el sector degut a la constant pujada de preus dels productes.

Hui és el torn de conversar amb Toni López Bartolomé, representant dels hostalers en l’Associació Empresarial d’Alzira.

Ell junt al seu germà Iván i junt al fundador del restaurant, son pare Antonio, porten trenta-huit anys al front d’esta empresa familiar, on el producte i la gastronomia tradicional són els protagonistes. L’amor a la professió i el gust per la cuina han fet que recentment la Federació Empresarial d’Hostaleria de València els haja atorgat el premi al reconeixement al treball i la trajectòria de quasi quatre dècades en actiu.

López ens ha manifestat que “Este reconeixement que ve del sector de l’hostaleria ens ompli molt, és un valor, una espenta per a continuar el dia a dia i s’agraeix rebre eixe tipus de motivacions, exies accions et  fan que el dia a dia siga més agradable i dona sentit a la tasca que realitzem”. 

Li hem preguntat sobre la situació, el punt en què es troba en estos moment la restauració a la nostra ciutat, a la qual cosa ens ha dit que és com a qualsevol altre tipus d’empreses, ja que estem en un moment delicat, hi ha que fer un treball de posicionament per a conéixer cada local en quin lloc està. “Sembla que açò no té solució ràpida, hi ha conflictes que se van a allargar en el temps, productes que de segur no van a baixar de preu, cosa que ens té que fer prendre decisions importants per a tindre viabilitat als negocis”.

Alzira és una ciutat en continu moviment, on la gent viu al carrer, on els caps de setmana resulta complicat trobar un lloc a un terrassa, per este motiu hem volgut saber si hi ha alguna iniciativa pensada en el món de l’hostaleria de cara a una de les campanyes més important de l’any com ho és el Nadal. “Esta època de l’any sempre ha sigut forta i la gent continua tenint alegria, el problema és que els locals estan plens, la gent no té tantes objeccions en gastar, però els costos de les matèries primes han pujat i si no tenim ben estudiat el producte que podem oferir en qualsevol dels local de restauració pot ser que acabem treballant a pèrdues, que tingues el local ple i estigues perdent diners. Estic convençut que Nadal serà un període alegre ”.

Respecte a si se compta amb el suficient suport per part de la institució local la resposta hi ha sigut clara i concisa, “Es podien fer més coses,  donar-nos més opcions i sobre tot el que tirem a faltar és rapidesa en les respostes. Des de l’Associació Empresarial hem sol·licitat algunes accions i necessitem que ens diguen sí o no. No podem estar allargant en el temps una resposta, en el món empresarial estem acostumats a respostes immediates, si alguna cosa es pot dur endavant l’executem i si no es pot fer deixem de pensar-ho. Amb una agilitat de resposta el que evitaríem és enquistar algunes situacions que no ens duen a cap lloc”.

Per últim escoltem les declaracions que ha fet Toni López al plantejament que ens van traslladar altres restauradors. Posar-se d’acord i si hi ha que pujar preus que siga de manera conjunta i consensuada entre tots.
E6D
 

Declaracions de Toní López Bartolomé
  


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars