Sueca Gastronòmica, un llibre que et deixarà bon gust de boca

Jueves, 14 de noviembre de 2013 | e6d.es
• Recull 17 receptes creades pels millors restaurants de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes
._000241
Ahir es va presentar un llibre editat per l’Ajuntament de Sueca on trobarem els millors plats de la cuina suecana. Una idea que va nàixer  des de la regidoria de Turisme i que ha contat amb la participació de 17 restaurants de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraques.
Manoli Egea, regidora de Turisme, Comerç, Industria i Medi Ambient, ha rebut a El Seis Doble per a contar-nos com han treballat per donar  forma al llibre. Amb més d’un any de feina han aconseguit fer un recull del millors plats, tots elaborats amb productes de la zona i amb la mà màgica dels cuiners o el bon que fer dels restauradors.  Amb el llibre, “volen reivindicar que Sueca té molt més que platja i sol, i que la vessant gastronòmica és també atractiva i variada”, ens ha dit Manoli Egea.
Restaurants com La Granja, El Niu, Llopis, Ri-Ra, La Fi de la Fam, Ciutat de Sueca, La Tertúlia, London, L’Alter, Pastor, Catapí, Naútico, Casa Chiva, Nas de Suro, Casa Jerónimo, Sotavent i El Manchego han creat als seus fogons exquisits plats: Arròs caldós amb granotes, Rellom al foie amb reducció de PX i lollipops de formatge de cabra, Rap en salsa a l’americana... que de sols escoltar-los ja entren ganes de provar.
Este llibre es tot un homenatge als productes que utilitzen els grans cuiners dels restaurants participants, les verdures de l’horta del Mareny, els millors peixos de El Perelló i, com no, l’arròs de primera qualitat de Sueca.
A més, la regidora també ens ha parlat de la cita que tenen tots els veïns de la comarca, este cap de setmana a Sueca, per viure la segona edició de la Fira Turística Gastronòmica. Els dies 15, 16 i 17 tindrà lloc este event al recinte Sueca Parc, en el que participen molts dels professionals de la alimentació i restauració de la ciutat  i on, per tant sols 1 euro, es podrà degustar una amplíssima quantitat de tapes. S’ha habilitat un trenet turístic per a apropar als visitants al recinte on també hi hauran castells, ludoteca i monitors per als xiquets en un espai tancat.
J.M.O.
 
 
Entrevista amb Manoli Egea,
regidora  de Turisme, Comerç, Industria i Medi Ambient