Sueca, capital mundial de la paella, exhibix en Fitur la riquesa de la seua cultura gastronòmica
Fitur ha servit per a escenificar l'acord de col·laboració amb Guadalajara, ciutat que acollirà una semifinal nacional del certamen suecà per primera vegada en la seua història
Sueca, capital mundial de l'arròs per excel·lència, ha participat un any més en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebra estos dies a Madrid, i que servix d'aparador per a mostrar als milers de visitants que acudixen tots els anys els atractius turístics més importants de la ciutat. Un dels més importants és la celebració del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca amb el qual el municipi es convertirà de nou, el mes de setembre, en l'epicentre mundial de la paella.L'alcalde de Sueca, Julián Sáez; la regidora de Turisme i responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Teresa Ribes; al costat del director del certamen, Tony Landete; i del coordinador gastronòmic, Adolfo Cuquerella; el guanyador del premi a la millor Paella cuinada per participant local en l'última edició, Salvador Ortega, del Restaurant Llopis; les falleres majors de Sueca, Laura Gomar i Adriana Naval; i la presidenta de la Junta Local Fallera, Lorena Sendra; han acudit a Fitur per a promocionar la nova edició del Concurs i tots els atractius que pot oferir al visitant, de caràcter patrimonial, mediambiental, cultural o festiu.
Pel que respecta al Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, el certamen culinari més antic de quants se celebren a Espanya, enguany presenta com una de les seues novetats principals la celebració, per primera vegada en la seua història, d'una semifinal nacional que tindrà lloc a la ciutat de Guadalajara. La visita a Fitur ha servit per a escenificar l'acord de col·laboració entre els responsables municipals de Sueca i els de la ciutat castellanomanxega, amb la presència de l'alcaldessa, Ana Guarinos, i del regidor de Turisme, Víctor Morejón.
"L'acord que hem aconseguit en Fitur amb l'Ajuntament de Guadalajara s'emmarca dins del nostre propòsit de projectar cada vegada més el nostre concurs internacional de paelles cap a a l'exterior. A Madrid, hem presentat la que serà la primera semifinal del certamen en territori nacional de tota la seua història. Estem molt satisfets d'haver sellat una aliança amb esta important ciutat de quasi 90.000 habitants", ha expressat l'alcalde de Sueca, Julián Sáez. Per la seua part, la regidora de Turisme i responsable del Concurs, Teresa Ribes, ha explicat que, "en Fitur, hem pogut comprovar l'interés que suscita el nostre certamen entorn del plat més universal que tenim els valencians i les valencianes. Defendre i difondre la recepta oficial del Concurs és el nostre deure i així ho hem fet en la fira, cuinant una paella en directe i presentant la semifinal a Guadalajara".
Així mateix, la regidora responsable del Concurs ha indicat que, des de l'organització del certamen, s'està treballant també per a aconseguir la celebració de semifinals autonòmiques i internacionals. Finalment, Ribes ha anunciat que la presentació oficial de la 64 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca es realitzarà el pròxim 25 de març en el paratge incomparable de la Muntanyeta dels Sants, envoltada de camps de cultiu d'arròs; i que està prevista també la posada en marxa d'una nova edició del Concurs de Paelles Amateur dirigit a la ciutadania del municipi no professional «però que són grans mestres en la cocció del nostre plat més internacional». L'esdeveniment es desenvoluparà en el Passeig de l'Estació.
Pel que respecta al showcooking que el Concurs ha oferit en FITUR, davant un gran nombre d'assistents interessats a conéixer com es cuina l'autèntica paella valenciana seguint la recepta del certamen suecà, han participat el seu director, Tony Landete, i el coordinador gastronòmic, Adolfo Cuquererella, al costat del guanyador del premi a la millor paella cuinada per participant local en l'edició de 2024, Salvador Ortega, del Restaurant Llopis, els quals han mostrat les excel·lències del nostre plat.
-
0ComentarisImprimir Enviar a un amic
-
Notícies similars
-
El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca enguany celebrarà la seua 63 edició
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
L'Ajuntament aprofita esta importantíssima cita de promoció turística per a presentar el cartell de la 62 edic...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
-
Els visitants van poder seguir pas a pas l'autèntica recepta del Concurs Internacional de Paella Valenciana de...
Hi ha 0 comentaris / Llegir més
