Pascual Tejada es proclama a Cullera millor sommelier de la Comunitat Valenciana

Martes, 20 de febrero de 2018 | e6d.es
• Isabel Armero i Manuel Ejarque es fan amb el segon i tercer lloc, respectivament, en el concurs de la FASCV patrocinat per la regidoria de Turisme

._000519
._000520
Cullera va acollir este dilluns el premi de la Federació de Sommeliers de la Comunitat Valenciana (FASCV) en el qual Pascual Tejada es va proclamar millor sommelier valencià del 2018, seguit per Isabel Armero i Manuel Ejarque. L'esdeveniment s'emmarca dins de les accions promocionals de la marca turística Visit Cullera que porta a terme el consistori. Des de les 9 hores, la Sala Multiusos del Mercat va acollir els 33 concursants en lliça. Tots ells se sotmeteren a diferents proves relacionades amb el tast, arribant solament tres a competir com a finalistes.
En la primera fase, disputada al llarg del matí, tots els aspirants es van enfrontar a tres proves. La primera, un qüestionari de seixanta preguntes relacionades amb productes agroalimentaris com a olis, caviars, puros, infusions i destil•lats. La segona va ser un tast a cegues de vins en el qual havien de descriure pel gust i l'olfacte els productes així com determinar aspectes com la zona d'origen. Finalment, van fer un servici de cava. Arribats a este punt, les tres proves van determinar els tres finalistes sobre la base de la puntuació. Estos van competir al llarg de la vesprada amb altres cinc proves, jugant-se la seua posició en el podi.
Primer van haver de determinar a cegues quins productes s'ocultaven en un total de cinc copes amb la seua respectiva descripció tècnica. Posteriorment, van corregir una carta de vins amb errors tals com l'any o la zona de producció. També es van enfrontar al maridatge. Se'ls va proposar un menú i havien de suggerir un acompanyament per als plats i el perquè. En la penúltima proves els sommeliers van traure els seus dots lingüístics per a fer una recomanació d'un producte en una altra llengua, en francés o en anglés. Finalment, van fer un servici de vins. A més del trofeu, els guanyadors s'endugueren un premi en metàl•lic de 600 euros per al primer, 300 per al segon i 200 per al tercer.
És el primer any que se celebra a Cullera un concurs de Sommeliers de la FASCV, presidida per María Luisa Martín-Tejera. El regidor delegat de l'àrea, Javier Cantos, es mostra satisfet amb el resultat d'esta iniciativa que dóna visibilitat a una disciplina que no gaudix de la popularitat que meresquera donada la seua complexitat.
Ajuntament de Cullera