| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 04/06/2025

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Concursos » Events gastronòmics » Plats autòctons » Plats de cullera

L’Asador Alfàbega d’Alginet, tercer premi al Concurs d’Amparín de Carcaixent amb una recepta que oferirà al seu restaurant

El primer lloc ha sigut per al Restaurant Olivier i el segon per a La Bruixola, els dos restaurants de Carcaixent


._000733
Carcaixent ha celebrat la segona edició del Concurs d’Amparín, un esdeveniment gastronòmic que forma part de la X Fira Modernista i que busca recuperar una recepta emblemàtica de la ciutat, creada originalment al Bar Carlos als anys trenta. El Parc Navarro Daràs ha acollit tant el concurs amateur com el professional, amb la participació de huit establiments de restauració.
El restaurant Asador Alfàbega d’Alginet ha aconseguit el tercer premi en la modalitat professional, en una competició on el primer lloc ha sigut per al Restaurant Olivier de Carcaixent i el segon per a La Bruixola.
El xef de l’Alfàbega, Víctor Sanchis, s’ha mostrat molt satisfet amb el reconeixement: “És la primera vegada que cuinava esta recepta i ha sigut tot un descobriment. “Ens hem deixat portar per la intuïció i el respecte pel producte”. Sanchis ha anunciat que, després de l’èxit al certamen, té previst incloure l’Amparín com a tapa habitual en la carta del seu restaurant a Alginet.
El jurat del concurs estava format per professionals reconeguts del món gastronòmic, com Alex Vidal, d’Origen (restaurant amb estrella Michelin), Iván López (Cami Vell), el professor Tino Olivier, i representants institucionals com el regidor Fernando Sanchís i la fallera major de la Plaça Major, Marta Acosta.
Amb esta iniciativa, organitzada per la Falla Plaça Major i amb el suport de l’Ajuntament de Carcaixent, el municipi reafirma el seu compromís amb la recuperació del patrimoni culinari. A més, l’èxit de participació i assistència reforça la idea que el Concurs d’Amparín ha arribat per consolidar-se com una cita gastronòmica destacada dins la comarca.
E6D

 
 
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.