La DO Utiel-Requena tanca 2022 amb 31 milions de contraetiquetes expedides

Domingo, 5 de marzo de 2023 | e6d.es
• És la segona millor xifra de la seua història només superada en 2019

 

La Denominació d'Origen Utiel-Requena ha tancat 2022 amb 31.335.304 contraetiquetes expedides, un 14,7% més respecte a 2021. Aquestes dades reflecteixen una recuperació dels mercats i una clara aposta per la DO Utiel-Requena.

El president del Consell Regulador, José Miguel Medina, declara que “és una molt bona notícia, però sobretot és un reconeixement al treball diari de tots els viticultors i els cellers de la DO Utiel-Requena”. Medina afirma que “després d'aquests anys d'inestabilitat, es comença a recuperar i consolidar el dur treball que es fa pels vins d'aquesta comarca”.

En 2022, la DO Utiel-Requena ha augmentat un 28% les seues vendes en el mercat nacional. Quant al mercat internacional, els principals països amb major volum de vendes van ser el Regne Unit, Holanda, Rússia, Alemanya i Irlanda. Les dades de vendes reflecteixen un lideratge del Canadà i els Estats Units a Amèrica, de la Xina i el Japó a Àsia, i d'Austràlia a Oceania.

La DO Utiel-Requena, formada per nou municipis (Caudete, Camporrobles, Fuenterrobles, Requena, Siete Aguas, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel), 111 cellers, 5.000 viticultors i 33.000 hectàrees de vinya, funciona com a motor econòmic de la comarca. El Consell Regulador continuarà treballant perquè la vitivinicultura de la seua demarcació siga present, futur i rendible.