| Edició núm. | Any: 11 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 09/12/2021

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomía i oci a la Ribera » Denominaciones de origen » Eventos gastronómicos » Vinos

La Diputació celebra el 60 aniversari de l'Escola de Viticultura de Requena amb unes jornades sobre enologia

Més de 2.000 persones han cursat els seus estudis en Enologia al llarg d'estes sis dècades a l'Escola de la Diputació


._000833
L'església de San Nicolás de Requena acull, durant els dies 2 i 3 de desembre, les jornades “60 anys cultivant coneixement” amb motiu de l'aniversari de l'Escola de Viticultura i Enologia Félix Jiménez de Requena.
En l'acte d'obertura han participat el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, la diputada responsable de l'Escola, Eli García, i el director del centre formatiu, Pedro Navarro. També han estat presents la diputada de Benestar Social, Pilar Sarrión, l'alcalde de Requena, Mario Sánchez, i el diputat autonòmic David Calvo.
El president Toni Gaspar ha vaticinat “un futur prometedor per als joves que han decidit formar-se en el sector agrari”; i ha incidit en “el seu paper catalitzador de la revolució digital i la innovació en la qual estem immersos; que ha de reflectir-se també en el món rural”.
D’altra banda, la diputada Eli García ha afirmat que “a través de la investigació, l'experiència, l'ensenyament i l'aprenentatge, l'Escola de la Diputació ha anat convertint-se, al llarg d'estos 60 anys, en el centre de referència dins del sector vitivinícola de l'Estat espanyol” i ha destacat “l'imparable increment de la presència de les dones en un sector tradicionalment orientat als homes”.

Una mirada global a l'enologia
Les jornades “60 anys cultivant coneixement” abordaran temes relacionats amb el món del vi com la importància de les i els viticultors, les diferents varietats de raïm, el control de la producció i problemes com els excedents i els preus baixos.
Així mateix, les xarrades programades posaran l'accent en el concepte d'emprenedoria. Per a això, s'analitzarà el paper de les cooperatives i la importància de la formació, el mercat, l'elaboració de vins amb senyal d'identitat, l'aparició de microcellers i la importància del cava de Requena.
La clausura de la trobada tindrà lloc el divendres a les 14h. a càrrec de la diputada responsable de l'Escola, Eli García, i l'alcalde de Requena, Mario Sánchez.

Més de dos mil enòlegs procedents de l'Escola
Durant els 60 anys de marxa de l'Escola de l'Escola de Viticultura i Enologia, la Diputació ha format a més de 2.000 enòlegs a través d'algun dels cicles formatius impartits.
Les eixides laborals inclouen perfils professionals com a cellerer, auxiliar de laboratori o de control de qualitat, tècnic vitivinícola o encarregat d'algun dels processos d'elaboració i envasament del vi.
Les instal·lacions de l'Escola inclouen una finca a manera de zona de pràctiques, un celler experimental i laboratoris de química enològica, anàlisi instrumental, microbiologia, enologia i tast.
Diputació de València

 

._000006VD
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.