| Edició núm. | Any: 11 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 20/11/2020

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Esdeveniments gastronòmics » Plats autòctons

Gastro Ribera promociona el producte local amb un showcooking en el Cdt València

Iván López, xef de CamiVell, i el mestre paeller Juan Carlos Galbis han cuinat un menú a quatre mans amb productes de la Ribera


La Ribera de Xúquer dedica el mes de novembre a promocionar la seua gastronomia i el producte local, en la segona edició de Gastro Ribera. Es tracta d'un esdeveniment organitzat pel Consorci de la Ribera, la Mancomunitat de la Ribera Baixa i la Mancomunitat de la Ribera Alta, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i L’Exquisit Mediterrani, el Patronat Provincial de Turisme de València i Del Tros al Plat i AFIC, l’Agència per al Foment d’iniciatives Comercials.
Des de la seua primera edició, l'esdeveniment té el propòsit d'obrir-se al sector de l'hostaleria, donant a conèixer ingredients, plats i tradicions de la comarca més enllà del territori.
Per això, aquest matí el CdT València ha acollit un showcooking de la mà de dos cuiners amb una llarga trajectòria i estils ben diferents: Iván López, del restaurant CamiVell d'Alzira i el conegut mestre paeller Juan Carlos Galbis. Una combinació perfecta de tradició i modernitat, joventut i experiència.
Durant la sessió formativa els cuiners han donat a conèixer algunes de les particularitats dels ingredients autòctons com el garrofó, així com les principals tècniques de cocció, neteja i aprofitament dels productes.
També han preparat en directe innovadors plats amb ingredients de la terra com una crema de carabassa fusió Ribera-Àsia, albergínia a la flama, o nyoquis de garrofó amb douxelle de rovellons i alls tendres, així com les conegudes postres “món cítric” del restaurant CamiVell. I per descomptat, l'expert arrosser i investigador Juan Carlos Galbis ha cuinat un arròs melós de fenoll silvestre, fulles verdes de tardor i bacallà en salaó i un arròs al forn amb ànec que recupera una recepta de més de 150 anys.

GastroRibera, novembre gastronòmic
Durant tot el mes de novembre, 24 restaurants de 12 municipis de la Ribera de Xúquer ofereixen menús, plats i esmorzars amb ingredients de proximitat, convertint a les taronges, verdures de l'horta, vi, mistela, mel de taronger, caqui i, per descomptat, l'arròs, en els autèntics protagonistes.
Aquesta oferta gastronòmica es completa amb experiències turístiques, un seminari online sobre producte, un catàleg de producte local, i accions singulars com “la paella del meu poble”, en la qual els alcaldes de les localitats elaboren una paella a l'estil de la seua localitat, o aquest showcooking amb estudiants de cuina. Consulta ací tota l'oferta i activitats
Consorci de la Ribera


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.