Entrevista a Antonio Polo, alcalde de Montroi, que ens conta alguns aspectes de la Fira Valenciana de la Mel

Viernes, 8 de noviembre de 2013 | e6d.es
• Montroi espera este cap de setmana amb els braços oberts a uns 100.000 visitants

La Fira Valenciana de la Mel (FIVAMEL) que es celebra cada any a Montroi s'ha convertit en un clàssic. Este capa de setmana oferirà més de 30 tipus de mels i altres productes derivats de les abelles, com el pol·len, el propóleos o la gelea reial. Així mateix, la fira comptarà amb un total de 50 expositors. Entre els productes estrella, els visitants podran trobar des de les mels valencianes de flor del taronger i romaní fins a les de bosc, amb tocs a bruc  o espígol. A més, moltes empreses envasadores aprofitaran també esta cita gastronòmica per a presentar novetats com a cremes de cacao amb tocs de mel; fins i tot, cerveses amb regust a romaní en flor. Pel que fa al programa d'activitats, cal destacar que FIVAMEL concedirà enguany el seu màxim guardó, “La Abelleta d'Or”, al docent Josep Jaqués. Aquest entusiasta de l'apicultura ha contribuït a fomentar entre els seus alumnes l'amor cap a les abelles.
Un altre dels atractius de la festa tindrà lloc el diumenge, amb el XVII concurs nacional de mels en les modalitats de flor del taronger, romaní i milflors. A més, el recinte firal també acollirà xerrades i conferències sobre alimentació i salut. I és que per tots és conegut que la mel ofereix molts beneficis a els qui la consumeixen.
Finalment, cal destacar com a novetat 'La Ruta Valenciana de la Mel', una iniciativa que pretén aglutinar a representants institucionals, empreses apícoles i apicultors per a dur a terme una ruta. El pròxim pas serà la gestió i promoció del Museu Valencià de la Mel, que tindrà la seua seu a Montroi. La fira, que espera rebre 100.000 visitants, estarà oberta de deu del matí a dos del migdia i de quatre de la vesprada a deu de la nit durant els dies 8, 9 i 10.
L’alcalde de Montroi ha passat pels micròfons de El Seis Doble i ens a contat de quina forma va nàixer eixa simbiosi entre les abelles i esta població, què trobarem a la fira i al museu i ens convida a passar el cap de setmana a Montroi.
J.M.O.
 
 
Entrevista a Antonio Polo, alcalde de Montroi
 

._000247