El putxero i el kaki protagonistes, un any més, ahir a l'Alcúdia

Martes, 15 de octubre de 2013 | e6d.es
• Àudio amb declaracions d'alguns cuiners i protagonistes d'este event gastronòmic

._000243
Salones Siglo XXI vo obrir ahir les seues portes  per a donar inici al "VI Concurs de Putxero i postres de Kaki a l’Alcúdia". Un any més, esta iniciativa ha portat a l’Alcúdia els millors cuiners de la nostra geografia, tots ells abillats amb l’uniforme de cuina, l’olla i els millors ingredients. Al voltant de les 11, els membres del jurat començà la degustació de putxero i postres amb kaki, enguany format perJuan Carlos Galbis, com a president, Enrique Machí, del Restaurant San Bernat de Carlet i guanyador 2012, Fausto Clemente de Grupo Rex, Richart Briz de Carnisseries Orce, Gustavo Cardona, director general de Gastraval (Gastronomia Tradicional Valenciana), Emili Piera escriptor i crític gastronòmic, Josep Millo regidor de Cultura, Manuel Boix artista alcudienc amb reconeixement internacional en el camp de la pintura, l’escultura i la il•lustració, Teresa Martorell presidenta de l’Associació de Dones de l’ Alcúdia i Elena Giner presidenta de les Tyrius de l’Alcúdia.
La sisena edició del concurs ha comptat amb la participació de tretze restaurants, una mostra representativa de la millor cuina tradicional dins de la gastronomia valenciana: Casa Granero de Serra, Juan Veintitrés de Benifaió, La Visteta de Barx, Llopis Gastrobar i Miguel de l’ Alcúdia, Nazaret de la platja de Puçol,  Cultura Café de l’ Alcúdia, Chaparral de Serra, Chef Amadeo de la platja de Gandia, Restaurant Emi d’ Orxeta, Sala Braham de Riola i Gambrinus, de Siete Aguas.
Acabat el concurs, tots els assistents pogueren tastar tots els putxeros que s’han presentant al concurs i anar fent les seues travesses de qui seria el guanyador, després guaidiren d’un bon putxero valencià, elaborat per Salones Siglo XXI. A l’acte va acudir una representació de l’ Ajuntament, encapçalada per l’alcalde Robert Martínez, la Diputada provincial Oreto Segura i el Diputat Emili Gregori, a més de representants de les diverses entitats esportives i socioculturals de l’Alcúdia.

En acabar el dinar, es va fer entrega d’un diploma, una caixa de caquis de la DO Kaki de la Ribera i una caixa de vins de Cavas Murviedro a tots els participants i tot seguit es lliuraren els premis:

3r Premi de postres de Kaki:  Chef Amadeo (platja de Gandia)
2n premi de postres de Kaki:  La Visteta (Barx)
1r premi de postres de Kaki: Restaurant Miguel (l’Alcúdia)

3r premi de putxero valencià: Restaurant Chaparral (Serra)
2n premi de putxero valencià: Restaurant Juan Veintitrés (Benifaió)
3r premi de putxero valencià: Restaurant Nazaret (Platja de Puçol)


Declaracions dels protagonistes del VI Concurs
de Putxero Valencià i de postres de kaki de la Ribera


Entrevites amb Restaurant Cultura Café (l'Alcúdia), Rest. Miguel (l'Alcúdia),
Rest Juan XXIII (Benifaió), Sala Braham (Riola), Restaurant La Granja (Sueca) i Llopis Gastrobar (l'Alcúdia)


També les declaracions de Cirilo Arnandis, president de la DO Kaki de la Ribera del Xúquer
i el balanç final de la Fira Gastronòmica de l'Alcúdia amb Lluís Ribera, el seu president


 


* Treball conjunt realitzat per J.M.O. i Salva Roses


 
._000240