| Edició núm. | Any: 13 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 09/04/2025

GASTRONOMIA, OCI I MÉS... » Gastronomia, oci i més a la Ribera » Arròs » Concursos » Plats autòctons

El 64 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca comptarà, per primera vegada, amb participants dels cinc continents

A la semifinal autonòmica, que acollirà la ciutat de Castelló de la Plana, se suma la primera semifinal nacional en la història del concurs, que se celebrarà a Guadalajara


._000626
Un any més, l'emblemàtic paratge de la Muntanyeta dels Sants, envoltat de camps d'arròs, ha acollit la presentació oficial de la nova edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el 14 de setembre en el Passeig de l'Estació. Autoritats, patrocinadors, convidats i una gran representació de mitjans de comunicació, han acudit a la cita per a conéixer les importants novetats que oferirà l'edició número 64 del certamen gastronòmic més antic de quants se celebren a Espanya.
L'alcalde de Sueca, Julián Sáez; la regidora de Turisme i responsable del certamen, Teresa Ribes; el director del Concurs, Tony Landete; el coordinador gastronòmic, Adolfo Cuquerella; i el president del Gremi d'Hoteleria de Sueca i Platges, Salvador Ortega; han intervingut en l'acte, en el qual s'ha aprofitat també per a presentar el cartell anunciador de la pròxima edició, el protagonisme del qual recau en dos dels millors ambaixadors de la ciutat de Sueca: la paella valenciana i el volgut i recordat futbolista Antonio Puchades. “L'esdeveniment més internacional que tenim no podia quedar al marge de la celebració de ‘l’Any Puchades’. Per això, enguany el certamen estarà dedicat a Tonico a través del cartell d'esta edició inspirat en la seua figura. Vull agrair a la dissenyadora gràfica de Sueca, Laura Granell, la seua genial aportació al certamen”, ha assenyalat l'alcalde de Sueca amb delegació d'Esports, Julián Sáez, qui ha explicat també que Puchades va ser un jugador de futbol que, des de Sueca, des d'un camp, en este cas de futbol, es va projectar al món disputant fins i tot un Mundial, “el mateix ocorre amb la paella, el nostre plat més internacional que es cuina amb el nostre arròs, el que, com Puchades, ix d'ací, del poble, del camp. Eixe paral·lelisme entre el que va ser Puchades i el que és la paella ha inspirat el lema d'esta edició del Concurs: ‘Del camp al món’”.


 
Així mateix, l'alcalde ha afirmat que Sueca, capital mundial de la paella i bressol per excel·lència de l'arròs, tornarà a acollir a grans professionals arribats de tots els racons del planeta “els quals, any rere any, demostren un gran interés per acudir a la nostra ciutat, convertida en el millor aparador per a mostrar la seua qualitat i destresa. Resulta emocionant comprovar la demanda creixent que es produïx tots els anys per a participar, així com per a acollir una de les semifinals del Concurs: autonòmica, nacional o internacional”. Finalment, Julián Sáez ha tingut paraules d'agraïment cap a les institucions, organització del certamen, Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, patrocinadors, mitjans de comunicació, professionals participants, visitants i, especialment, cap a la ciutadania de Sueca “que acudix massivament, tots els anys, a contemplar com es cuina la ‘millor paella del món’ contribuint així a crear eixe ambient tan especial en el passeig de l'Estació. Sense el seu suport constant cap al seu Concurs, res d'això tindria sentit”.
Una de les principals novetats de la pròxima edició consistirà en la participació, per primera vegada en la història del certamen, de professionals vinguts dels cinc continents en confirmar-se l'assistència d'un concursant provinent del Marroc. La regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes, així ho ha avançat, al mateix temps que ha explicat que, el pròxim 14 de juliol, se celebrarà per segon any un semifinal autonòmica, en este cas a la ciutat de Castelló de la Plana. Ribes ha anunciat també en la seua intervenció altra de les grans novetats de l'edició, “la celebració, per primera vegada en la història del Concurs, d'una semifinal nacional, que tindrà lloc el 25 de maig a Guadalajara. Vull remarcar l'interés demostrat i la gran tasca que estan realitzant els ajuntaments de Castelló i Guadalajara, especialment els seus regidors de Turisme, als quals vull agrair la seua presència hui amb nosaltres”. Teresa Ribes ha finalitzat les seues paraules agraint també la col·laboració “de tots els que feu possible, any rere any, la celebració del Concurs: director i coordinador gastronòmic, administracions públiques, mitjans de comunicació, departament de Turisme de l'Ajuntament, Gremi d'Hostaleria i, sobretot, als patrocinadors ja que, sense vosaltres, no seria possible”.
Pel que respecta a la participació, el director del Concurs, Tony Landete, ha explicat que en uns dies s'obrirà el termini per a les preinscripcions en totes les categories. “En la semifinal autonòmica se seleccionaran, com l'any passat, als 12 concursants de la Comunitat Valenciana que acudiran a Sueca el mes de setembre. Pel que respecta als professionals procedents de la resta d'Espanya, enguany hauran de superar una semifinal nacional, de la qual eixiran altres 10 finalistes, sent un d'ells de la mateixa Guadalajara”.
A tots ells s'uniran els tres concursants locals de Sueca i els 10 internacionals, que es decidiran després de la selecció que faça la pròpia organització i en les semifinals, ja confirmades, d'Osaka (el Japó) i Huamantla (Mèxic). En total sumen 35 participants que podrien ampliar-se fins a 40, ja que l'organització es reserva cinc places més per a poder acollir, si es donara el cas, a algun professional internacional que per diferents causes s'haja quedat fora en la primera selecció. Landete ha destacat també la importància d'haver aconseguit, després de quatre anys de treball, que per primera vegada se celebre una semifinal nacional i repetir l'autonòmica per segon any, “una manera immillorable de seleccionar als millors professionals de la cuina que arribaran a Sueca al setembre”.
Per la seua part, el coordinador gastronòmic del certamen, Adolfo Cuquerella, ha agraït la confiança depositada en ell, un any més, i la seua il·lusió per tornar a participar en un esdeveniment culinari de tal magnitud. Així mateix, ha remarcat la importància de cuidar el procés de cocció de la paella, per al que s'organitzen, des del certamen, diferents masterclass i showcooking durant la celebració de les semifinals. El president del Gremi d'Hostaleria de Sueca i Platges, Salvador Ortega, ha tingut paraules d'agraïment per a l'alcalde i la regidora per la confiança depositada, de nou, en l'organització que representa per a participar en l'acte de la presentació, “especialment, gràcies als restaurants membres del Gremi que es troben hui ací treballant i que ens oferiran un dinar tan excepcional”. 
L'acte ha comptat amb l'assistència del Director de Centres de Formació CdT, Daniel Arnal; el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Guadalajara, Víctor Juan Morejón; la regidora de Turisme de Castelló de la Plana, Arantxa Miralles; i una extensa representació de mitjans de comunicació.
Prèviament a la presentació, ha tingut lloc la firma de convenis amb els patrocinadors del certamen, els qui han mostrat la seua satisfacció per formar part d'un esdeveniment tan important i prestigiós.
Ajuntament de Sueca


 

._000949VID
 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.