Dimas Vázquez, alcalde de Sueca, ha cuinat 'La paella del meu poble' amb Gastro Ribera 2020

Sábado, 14 de noviembre de 2020 | e6d.es
• L'alcalde ha cuinat al costat de Jesús Melero, el coordinador de 50 Concurs Internacional de Paelles de Sueca

 

L'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha participat hui divendres en “La paella del meu poble”, una iniciativa Gastro Ribera 2020, que se celebra durant tot el mes de novembre, i que té l'objectiu de promocionar i posar en valor el producte local, i l'oferta turística i gastronòmica de la Ribera de Xúquer. Amb la iniciativa “la paella del meu poble”, Gastro Ribera convida als alcaldes de la comarca a cuinar aquest plat a l'estil de la seua localitat, al costat d'un cuiner a la seua elecció.
El primer edil de Sueca ha cuinat la paella seguint la recepta del Concurs Internacional de Paelles de la localitat, que compta amb més de 60 anys d'antiguitat, i per a fer-ho ha triat a l'expert Jesús Melero, coordinador del certamen. 
El lloc triat ha sigut el Vaig moldre de Pasiego de Sueca, un antic molí de blat i arròs que és sens dubte un dels llocs més representatius de la localitat i compta amb una vinculació directa amb la tradició paellera de la comarca.
“Fa uns mesos em van plantejar que Gastro Ribera tenia intenció de fer una paella per a promocionar el nostre plat típic i jo des dels meus coneixements personals de la meua casa faré la paella. He parlat amb Jesús Melero, que és el coordinador del Concurs Internacional, i farem la recepta del concurs, i l'únic ingredient que posarem i que jo no pose a la meua casa són els caragols, que li donen aqueix sabor especial a la paella valenciana”, assegura *Dimas Vázquez, alcalde de Sueca.
“L'important de l'arròs és traure'l solt, sencer i bullit”, ha assegurat Jesús Melero, qui ha explicat també la importància d'utilitzar safrà perquè és un producte natural.  

Gastro Ribera 2020: novembre gastronòmic en La Ribera de Xúquer
Gastro Ribera celebra enguany la seua segona edició amb una àmplia oferta de menús, plats i esmorzars elaborats amb ingredients km0 en 24 restaurants de 12 municipis de la comarca. Aquesta proposta gastroturística es completa amb activitats més didàctiques enfocades a empresaris, tècnics i productors, com un seminari online sobre turisme, gastronomia i producte local organitzat al costat de l’Exquisit Mediterrani i el CdT València. Així mateix, aquest novembre gastronòmic en La Ribera de Xúquer compta amb un concurs de receptes a les xarxes socials, un sorteig d'experiències turístiques, una classe magistral de la mà d'experts cuiners de la comarca, i, per descomptat, aquesta demostració culinària de la mà dels alcaldes en “la paella del meu poble”.
Gastro Ribera 2020 està organitzat pel Consorci de la Ribera, la Mancomunitat de la Ribera Baixa i la Mancomunitat de la Ribera Alta, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i L’Exquisit Mediterrani, el Patronat Provincial de Turisme de València i Del Tros al Plat i AFIC, l’Agència per al Foment d’Iniciaves Comercials. 
Consorci de la Ribera